Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie hledá muže, který v Brně neúspěšně přepadl banku

V Brně-Komíně přepadl ve středu dopoledne zatím neznámý muž pobočku banky. Pokladní ohrožoval pistolí a k vydání peněz ji chtěl přimět i tím, že před ní nabil zbraň. Peníze přesto nedostal. Z pobočky proto odešel, řekl dnes mluvčí policie Pavel Šváb. Muži hrozí až deset let vězení.

Pachatel přistoupil k přepážce jako každý jiný klient banky. Následně jej pokladní upozornila, že má špatně vyplněný formulář pro výběr z účtu. Nato muž vytáhl zbraň a požádal o peníze.

Protože mu je pracovnice pobočky nedala, podpořil hrozbu ještě natažením závěru, přičemž neustále mířil na ženu za přepážkou. Ani poté ale neuspěl, schoval zbraň a odešel. Policisté byli na místě do tří minut, lupiče se jim ale nepodařilo vypátrat.

Policie nyní hledá svědky, kteří byli ve středu mezi 10:15 a 10:30 ve Svratecké ulici v Brně-Komíně a všimli si čehokoliv podezřelého. Pachatel přišel od Dělnické ulice a stejným směrem pak odešel. Svědci mohou kontaktoval telefonickou linku 158.

Útočníkovi je okolo 20 let, měří asi 160 centimetrů, měl na sobě černou koženou bundu se zipy, tmavé kalhoty a rukavice.

Pokladní ohrožoval stříbrnou pistolí, s níž zacházel neobratně. Podle svědků si na ulici sundal čepici a bylo vidět, že má vyholenou hlavu. Je tedy možné, že vlasy pod čepicí, patrné na snímcích z bezpečnostních kamer, nejsou pravé.

Zdroj ČTK

Štítky loupež, banka, Komín, policie, Brno, peníze, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá muže, který v Brně neúspěšně přepadl banku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.