Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie dopadla muže, který v Brně přepadl dvě banky

Kriminalisté dopadli v pátek osmačtyřicetiletého muže, jehož podezřívají z toho, že vyloupil v Brně dvě banky a odnesl si z nich celkem 120 tisíc korun. Vyrobil si maketu bomby a hrozil v nich pumovým útokem. Ve vězení už strávil 26 let, nyní mu hrozí dalších 13 let za mřížemi.

Muž podle policie v obou případech vyloupil pobočky GE Money Bank. První se stal 13. února v Kotlářské ulici. Počkal si, až bylo v pobočce zhruba deset lidí. Pak předal pokladní lístek s hrozbou. Napsal na něj, že je ozbrojen a bude střílet, pokud mu hned nedá hotovost.

Uvedl také, že nemá co ztratit a pokud by mu nevyhověla, je připraven odpálit bombu. Ukázal jí její maketu, na níž bylo červené blikající světýlko a roznětka. Atrapu si udělal z cyklistické červené svítilny.

„Vypadalo to velmi věrohodně,“ uvedl kriminalista Pavel Kříž, který se případem zabývá.

Pátrání po muži bylo po loupeži neúspěšné. Stejný scénář mělo druhé přepadení, které se stalo minulý pátek v Benešově ulici. Muž byl krátce po ní zadržen. Ukázalo se, že byl vyzbrojen dětskou pistolí.

Muž je ubytován u Armády spásy. Po druhé loupeži si chtěl zajet vozem taxi do nákupního centra, pořídit si nové oblečení a odjet ke kamarádovi na Uherskohradišťsko.

Muž byl už jedenáctkrát odsouzen. Nejvyšší trest byl 13 let za loupežné přepadení, které skončilo úmrtím přepadené důchodkyně. „K oběma novým přepadením se doznal. Soud jej vzal v neděli do vazby,“ dodal Kříž.

Zdroj: ČTK

Štítky Přepadení, Brno, banka, Kotlářská ulice, papír, výhružný text, bomba, Pavel Kříž, GE Money Bank, Armáda spásy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla muže, který v Brně přepadl dvě banky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.