Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podomní prodejce zastihli strážníci ještě v domě

Nové smlouvy o poskytování služeb energetické společnosti údajně v pátek dopoledne nabízeli nájemníkům v ulici Marie Kudeříkové v brněnských Židenicích dva mladíci. Podomní nabídka služeb a zboží je přitom v Brně zakázaná

Na muže ve věku dvacet a šestadvacet let upozornil strážníky jeden z obyvatel ulice. „Hlídka mladíky přistihla přímo na chodbě v domě. Další osmdesátiletý nájemník jí potvrdil, že muži opravdu nabízeli lidem nové smlouvy,“ řekl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Případ nyní projedná přestupková komise.

Podomní prodejci se přitom na důchodce zaměřují často. Někteří přitom od lidí požadují hotovost. „Důrazně před podobnými podvodníky varujeme a vyzýváme odběratele, aby nikdy nepodepisovali plnou moc nebo jiné dokumenty,“ sdělil už dříve mluvčí společnosti E.ON Vladimír Vácha.

Doplnil, že například jejich firma vybírá od svých zákazníků peníze výhradně bezhotovostně. „Vždy používáme složenky, inkaso nebo bankovní převody,“ uzavřel Vácha.

Místo události:

Autoři

Štítky podomní, prodejce, energie, podvodník, elektřina, Židenice, marie, kudeříkové, strážníci, zprávy, krimi, Brno, Marie Kudeříková, E.ON

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podomní prodejce zastihli strážníci ještě v domě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.