Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Podomní prodejce prý vyhrožoval odpojením elektřiny

Nezvykle agresivní praktiky prý používal dvacetiletý podomní prodejce, kterého dopadli brněnští strážníci včera odpoledne v Žabovřeskách. V bytovém domě podle nájemníků nabízel změnu distributora energií a jeho přesvědčovací metody byly údajně velmi nevybíravé. Dožadoval se prý vstupu do bytů a několika lidem údajně tvrdil, že jejich staré smlouvy jsou neplatné.

Třem obyvatelům domu, všem ve věku okolo 80 let, prý vyhrožoval, že pokud neuzavřou novou smlouvu, bude jim odpojena elektřina. Pouze pětačtyřicetiletá žena dealera duchapřítomně poslala pryč, jakmile zazvonil u jejích dveří. Na odmítnutí prý reagoval výmluvou, že je kontrolor přední energetické firmy a pouze ověřoval, zda někdo neobtěžuje klienty s nevyžádanými nabídkami. Strážníci podezřelého přistihli, právě když uzavíral smlouvu s pětaosmdesátiletým mužem. Mladíka předali přivolaným státním policistům pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu.

Městská policie Brno varuje před nebezpečím spojeným s neobjednaným podomním prodejem. Kupující je téměř vždy vystaven časovému tlaku, kdy ho dealeři nenechají dostatečně se seznámit s obsahem smlouvy, používají smyšlené argumenty, psychický nátlak a zejména starší lidé často podepíší objednávku služeb jen proto, aby nápor ze strany nepoctivého obchodníka skončil. V žádném případě strážníci nedoporučují, aby si lidé pouštěli do bytu kohokoliv cizího, a připomínají, že podomní prodej bez předchozího objednání je nelegální na celém území Brna.

Každý, kdo s nezvanými dealery zboží přijde do styku, může využít bezplatnou tísňovou linku městské policie 156. Strážníci proti neetickému podomnímu prodeji intenzivně bojují, ale protože se odehrává za zdmi domů, neobejdou se bez pomoci svědků.

Podobně závažné případy jako ten středeční se stávají několikrát do roka. V minulosti například důchodkyni, která smlouvu odmítala, bránil podomní prodejce zavřít nohou vloženou mezi dveřmi, a poté se snažil dostat až k ní do bytu. Předloni prý dealer v Bystrci prohlásil, že čtyřiasedmdesátileté ženě udělá pořádek v dokumentech a původní smlouvu jí roztrhal. 

Zdroj: MPB

Štítky Žabovřesky, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podomní prodejce prý vyhrožoval odpojením elektřiny  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.