Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Perný víkend městských strážníků

Muž, který se uspokojoval na veřejnosti, zraněná důchodkyně, trojice sbírající kovy, či žena zamčená na hřbitově. Náročný víkend za sebou mají strážníci městské policie.

Strážníci vypátrali údajné podomní obchodníky

Čtyři osoby podezřelé z podomního prodeje dopadla v pátek vpodvečer hlídka městské policie. Strážníci během odpoledne zaznamenali hned několik stížností z Bystrce, a měli tak k dispozici dobrý popis mladíků. Vypátrali je ve Valouškově ulici, v rukou ještě čtveřice držela desky jedné z energetických firem. Případ strážníci postoupili k projednání u přestupkové komise, kde údajným dealerům ve věku 21 až 24 let hrozí třicetitisícová pokuta a distributorovi energií sankce do dvou set tisíc korun. 

Hlídka městské policie dopadla muže, který se prý uspokojoval na veřejnosti

Velké obavy o své bezpečí měla v pátek odpoledne mladá žena, která se obrátila na tísňovou linku 156. Strach v ní vyvolal šestatřicetiletý muž, kterého potkala ve Starém Lískovci. Dotyčný se prý před ní sexuálně uspokojoval. Vyslaná hlídka popsaného muže po několika minutách našla nedaleko Dunajské ulice, a ten ji přesvědčoval, že šlo pouze o nedorozumění. Strážníci ověřili mužovu totožnost a zjistili, že ho nedávno jedna z hlídek městské policie předávala ze stejného důvodu státním kolegům pro podezření ze spáchání trestného činu. Tehdy se údajně uspokojoval před základní školou. Strážníci proto i tentokrát předali muže přivolaným státním policistům pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu. 

Strážníci vyhledali zraněnou důchodkyni

S žádostí o spolupráci se na operační středisko městské policie obrátili v sobotu před pátou hodinou ráno dispečeři tísňové linky 112. Starší muž z Brna jim telefonoval, že se jeho žena doma poranila, jenomže než stačil doplnit podrobnosti, spojení se přerušilo a nebylo možné se důchodci dovolat zpět. Strážníci si proto od záchranářů převzali mužovu pravděpodobnou adresu a jedna z hlídek spěchala přímo do Chrlic. Otevřel jim třiaosmdesátiletý muž, jehož o rok starší žena ležela po pádu v bolestech na zemi. Hlídka jí poskytla pomoc a přivolala záchrannou službu. Zdravotníci zraněnou převezli do nemocnice s podezřením na zlomeninu krčku. 

Podezřelou trojici sbírající kovy strážníci našli a předali státní policii

Brněnští strážníci prověřovali v sobotu krátce po poledni informaci o podezřelé skupině, která se prý pohybovala v objektu sběrného dvora v centru města. Strážníci přes plot uviděli dva muže ve věku 58 a 64 let a vyzvali je, aby přišli za nimi. Před vstupem do areálu stála ještě devětatřicetiletá žena, která přebírala železný šrot. Hlídka trojici předala přivolaným státním policistům. 

Hlídka pustila ženu ze hřbitova

O čtvrt hodiny zmeškala zavírací dobu Ústředního hřbitova čtyřiašedesátiletá návštěvnice, která telefonovala z mobilu brněnským strážníkům, že se nemůže dostat ven. Instruovali ji proto, aby přišla k bráně z Jihlavské ulice, kam jí přijela otevřít hlídka městské policie. Klíče ke vstupům od hřbitovů používají strážníci při svých častých kontrolách v průběhu celého dne. 

Zdroj: MPB

Štítky obecní policie, hřbitov, Bystrc, Starý Lískovec, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Perný víkend městských strážníků  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.