Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Oba chlapci, kteří na Vyškovsku spadli do studny, jsou v pořádku

Zdravotní stav obou šestiletých chlapců, kteří v pondělí na zahradě v Bohdalicích-Pavlovicích na Vyškovsku spadli do studny, je dobrý. Jeden z nich byl dnes propuštěn z brněnské dětské nemocnice, druhého čeká cesta domů patrně již ve středu. ČTK to řekla mluvčí nemocnice Anna Mrázová. Zotavuje se také 39letá učitelka, která se za chlapci spustila do ledové vody ve studni a tím je zachránila. Podle policie ze zatím zjištěných skutečností nevyplývá, že by pochybila.

"Dosud vyšetřování neukázalo, že by se dopustila trestného činu," řekla mluvčí policie Iva Šebková. Kriminalisté se případem zatím zabývají pro podezření z obecného ohrožení. Stíhání za něj hrozí tomu, kdo část poklopu na studni ukradl a otvor tak nechal zčásti otevřený. Dírou pak oba chlapci propadli. Zřítili se do ledové vody v hloubce sedmi metrů.

Spor se vede o to, jaká část poklopu zmizela. Vedení obce tvrdí, že byl ze tří částí; tvořily jej prý dva betonové boční panely a prostřední kus z kovu, který údajně ukradl zloděj. Patrně ho chce prodat v některé z výkupen kovů. Policie ale tvrdí, že chybějící díl nebyl kovový, ale betonový.

Tato část se zatím nenašla ani po úplném vyčerpání 11 metrů hluboké studny. Školka z ní bere vodu na závlahy okolních pozemků. "Od školníka mám jasné informace o tom, že mezikus byl kovový. Nedává to logiku, proč by někdo bral ze studny kus betonu," řekl dnes starosta obce Jan Hřežo.

Studna je zatím zatížená betonovými patníky tak, aby se do ní nikdo nedostal. Obec nechá vyrobit místo ukradené části poklopu novou, a to z betonu. Instalována by měla být nejpozději počátkem příštího týdne.

Zdroj ČTK

Štítky studna, hasiči, děti, chlapci, záchrana, učitelka, policie, zdravotní stav, okres Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oba chlapci, kteří na Vyškovsku spadli do studny, jsou v pořádku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.