Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Napálená žena: Aniž ženicha viděla, poslala mu půl milionu

Osmadvacetiletá žena z Brněnska se stala obětí sňatkového podvodníka z Ghany. Muži, který se na sociálních sítích vydával za dobře situovaného inženýra pracujícího na lodi, poslala - aniž ho kdy viděla - 420 tisíc korun. Žena oznámila na policii podezření z podvodu v září.

Kriminalistům z Územního odboru Brno-venkov řekla, že se letos na sociální síti seznámila s devětačtyřicetiletým vdovcem z Ghany, se kterým si nějakou dobu dopisovala. Tvrdil, že je inženýr a pracuje na lodi, kde vydělává hodně peněz. Ženě také slíbil, že ji založí účet, na který ji převede milion euro, pak přijede do České republiky a vezmou se.

„Pohádkovou budoucnost ovšem zhatila údajná dopravní nehoda, která se stala při cestě ženicha na letiště. Ženu kontaktoval lékař z nemocnice z Centrální Afriky a sdělil ji, že její přítel měl autohavárii a hrozí mu amputace nohy. Na operaci pochopitelně potřeboval poslat peníze," popsala mechanismus podvodu policejní mluvčí Andrea Straková.

Žena, zřejmě zaslepena láskou, trik neprohlédla a na účet kamaráda údajně zraněného muže postupně zaslala 420 tisíc korun.

Podvodníkům z Afriky ale bezmála půlmilion nestačil. Ve hře jim totiž zůstal zmiňovaný údajný obnos milion euro uložený na účtu zahraniční banky. Aby bylo možné čerpat peníze z účtu, bylo podle podvodníků zapotřebí, aby žena zaplatila jako potvrzení legalizace peněz poplatek 7500 euro.

„Žena ale částku zaplatit odmítla. Jednak už neměla peníze a také pochopila, že vysněný muž zřejmě není ten, za koho se vydával," uvedla Straková. Podvedená nevěsta se pak obrátila na policii.

Kriminalisté na jižní Moravě se podle Strakové s obdobnými případy falešných ženichů z ciziny již setkali. Mluvčí proto prostřednictvím médií upozornila lidí seznamující se prostřednictvím sociálních sítí na zvýšenou obezřetnost.

Napsal Jiří Nováček, Mediafax

Štítky Napálená žena, sňatkový podvodník, Afrika, Ghana, peníze, sociální síť, Brněnsko, Česko, okres Brno-venkov, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Napálená žena: Aniž ženicha viděla, poslala mu půl milionu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.