Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž kradl z benzinových pump cigarety. Ve vypůjčeném autě

Fiat z pražské půjčovny aut používal ke krádežím na jihomoravských čerpacích stanicích čtyřicetiletý muž ze středních Čech. Majitelům tak způsobil škodu za více než tři sta tisíc korun.

Policisté muže dopadli na konci dubna poblíž obce Nížkovice na Vyškovsku. „Kontrolovali ho nad ránem, když vyjížděl z polní cesty. Hlídka v autě našla mimo jiné i nemalé množství cigaret, jejichž původ nedokázal řidič vysvětlit,“ řekl mluvčí policistů z Brněnska Bohumil Malášek. Strážci zákona také zjistili, že je na muže vydaný zatykač má zákaz řízení motorových vozidel.

Řidič proto putoval do policejní cely. „Kriminalisté poté porovnali další informace a zjistili, že muž neloupil poprvé. Benzinovou pumpu navštívil už před rokem v Mostě,“ informoval mluvčí.

Kromě toho kradl i v Žarošicích na Hodonínsku nebo Vojkovicích na Brněnsku. „Získal tam přes pět stovek balíčků cigaret. Vzal i několik balení doutníků,“ sdělil Malášek. O tři hodiny později zavítal do nedalekého Ořechova. „Po poničení okna betonovým kvádrem tam ukradl skoro osm set balíčků cigaret,“ popsal mluvčí.

Kriminalisté zjistili, že si muž při výpravách na Moravu půjčoval v jedné z pražských autopůjčoven vůz značky Fiat. „Na některé krádeže přijel na skútru Piggao,“ podotkl Malášek.

Zloděj si místa vždy pečlivě vybíral a vyznačoval na mapě. „Chodil jen tam, kde věděl, že je v noci zavřeno a kde dokáže betonovým kvádrem překonat okna i přesto, že jsou vybavená bezpečnostními prvky,“ uvedl mluvčí.

Majitelům způsobil škodu za více než tři sta tisíc korun. „V minulosti trestaný muž je nyní stíhaný pro krádež, poškození cizí věci a pro maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Kriminalisté nadále intenzivně pracují se získanými stopami z jiných případů vykradených pump nejen na Brněnsku a Hodonínsku. Jsou přesvědčeni o tom, že muž stejným způsobem kradl i na dalších místech,“ uzavřel Malášek.

Podívejte se na zloděje v akci:

Autoři

Štítky brno, krimi, zprávy, cigarety, krádež, čerpací, stanice, benzinová, pumpa, 2014, cigareta, Fiat, Středočeský kraj, Brněnsko, okres Hodonín, okres Vyškov, Nížkovice, Most, Žarošice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž kradl z benzinových pump cigarety. Ve vypůjčeném autě  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.