Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič chtěl uplatit policisty, peníze mu přivezl známý

V polovině května byli při běžné noční hlídkové službě policisté informováni, že se v Heršpické ulici pohybuje automobil značky VW, jehož řidič je pravděpodobně opilý. Poměrně obvyklá záležitost se však pro policisty brzy rozvinula v zajímavý případ.

Policisté po chvíli pátrání nahlášený automobil spatřili v ulici Poříčí. "Jednačtyřicetiletý muž za volantem u sebe neměl doklady a při dechové zkoušce nadýchal 1,61 promile alkoholu," sdělila policejní mluvčí Andrea Straková. Provinilec následně požití alkoholu před jízdou přiznal, výsledek dechové zkoušky však odmítl podepsat. 

Svůj přečin neustále omlouval a poukazoval na to, že bude mít problémy v zaměstnání a s manželkou. "Během šetření záležitosti podnapilý řidič několikrát policistům v náznacích navrhoval, zda by nebylo možné situaci vyřešit jinak nebo se nějak domluvit," popsala jednání řidiče Straková. Policisté muže nenechali na pochybách, že podobné jednání nehodlají akceptovat a ujistili ho o zákoném průběhu šetření.

Když na místo dorazil mužův známý aby přeparkoval odstavený volkswagen, předal svému příteli také finanční obnos. Ten obratem zastavený hříšník policistům nabídnul jako argument, aby dále v případu nepostupovali. Částka čtyři až pět tisíc korun však policisty nijak neobměkčila a muži naopak taková nabídka výrazně přitížila. 

"Dalšímu vyšetřování se věnovali kriminalisté a včera policejní komisař zahájil trestní stíhání muže pro zločin podplácení a přečin ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala Straková. Přestože muž nebyl dosud trestán, hrozí mu za tento přečin až šest let za mřížemi.

Štítky řidič, vw, opilý, alkohol, policie, úplatek, brno, Volkswagen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič chtěl uplatit policisty, peníze mu přivezl známý  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.