Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město se potýká s výrazným nárůstem kapesních krádeží

V letošním prvním čtvrtletí jich kriminalisté ve městě zaznamenali 713, což je o 200 více než ve stejném období loni. Policisté vyzývají veřejnost k opatrnosti. Nárůst počtu kapesních krádeží je dlouhodobý a výraznější je od prezidentské amnestie.

Objasněnost těchto krádeží se pohybuje kolem deseti procent. Zvyšující se počet kapesních krádeží patří podle jihomoravského policejního ředitele Leoše Tržila k největším bezpečnostním problémům, které nyní kriminalisté v regionu řeší.

Za loňský rok se stalo na jihu Moravy 2 524 kapesních krádeží. Většina z nich se stala v Brně, přičemž ve srovnání s rokem 2011 se počet těchto skutků zvýšil o 300. Toto číslo bude s největší pravděpodobností překročeno už v polovině letošního roku.

„Zaměřujeme se na potírání této trestné činnosti, ale nejúčinnější by bylo, kdyby nám pomohla veřejnost a byla na své peněženky více opatrná,“ uvedla mluvčí policie Andrea Straková.

Kapsářské gangy kradou zejména u brněnského hlavního nádraží, ve velkých obchodních centrech a také v nejfrekventovanějších tramvajových linkách.

Zdroj: ČTK

Štítky krádež, kapesní, krminalita, Brno, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město se potýká s výrazným nárůstem kapesních krádeží  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.