Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

K muži s psychickými potížemi přivolali strážníci zdravotníky

Ke zmatenému zákazníkovi, který prý odmítal zaplatit útratu, přivolal v sobotu odpoledne strážníky personál zábrdovické restaurace. Již při prvním kontaktu nabyli strážníci podezření, že je šedesátiletý muž psychicky nemocný.Neustále mluvil ke své francouzské holi, a když ho hlídka žádala o doklady, začal berlí otáčet nahoru a dolů.

Hlídce vysvětloval, že by občanský průkaz mohl být nalepený na ní. Obsluha podniku strážníkům řekla, že muž se rovněž pokoušel telefonovat tak, že si k uchu přiložil papírový ubrousek a hovořil do něj. Přivolali proto zdravotníky, kteří muže převezli do nemocnice na vyšetření. Dlužnou částku za jedno vypité pivo muž podle personálu zaplatil ještě před příjezdem hlídky.

Hlídka přistihla dva údajné agresory u hlavního nádraží

Brněnští strážníci si v neděli před třetí hodinou ráno při pravidelné kontrole před hlavním nádražím všimli dvou lidí, kteří stáli nad ležícím třiadvacetiletým mladíkem. Starší z nich ho kopal do zad a do hlavy, a přestal teprve ve chvíli, kdy postřehl blížící se hlídku. Strážníci přivolali sanitku, která napadeného převezla na vyšetření. Podle svědků na mladíka neútočil jen šestatřicetiletý muž, ale také jeho osmnáctiletý známý. Oba jsou nyní podezřelí ze spáchání přestupku proti občanskému soužití a případem se bude zabývat přestupková komise. 

Strážníci vypátrali údajného zloděje mobilu

Pouhé desítky sekund prý stačily v sobotu ráno šedesátiletému muži, aby odcizil mobilní telefon položený na stole restaurace ve Vídeňské ulici. Dotyčný údajně využil chvíle, kdy si třiatřicetiletý majitel přístroje odběhl na toaletu. Když majitel svůj mobil po návratu nenašel, přivolal strážníky a podezřelého jim popsal. Hlídka ho po chvíli našla v nedalekém supermarketu a muž se jí ke krádeži přiznal. Vzhledem k tomu, že postarší mobil měl podle majitele hodnotu asi devět set korun, bude se případem zabývat přestupková komise. 

Zdroj: MPB

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K muži s psychickými potížemi přivolali strážníci zdravotníky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.