Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hlídky zaměstnávali nezvladatelní hosté ubytoven

Perný víkend za sebou mají provozovatelé brněnských ubytoven. V neděli před druhou hodinou ráno prý v jedné z nich v centru města šestadvacetiletý host rozbil dvoje skleněné dveře, a potom sprostě nadával personálu.

Opilý mladík slovně útočil i na přivolanou hlídku, neustále se s ní snažil dostat do fyzického kontaktu a zklidnil se až po důrazné výstraze, že strážníci použijí donucovací prostředky a nechají ho převézt na záchytku. Majitel ubytovny vyčíslil způsobenou škodu do pěti tisíc korun, a strážníci proto případ postoupili ke správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupků proti majetku a občanskému soužití. Vlastníka zařízení poučili o možnosti vymáhat škodu občansko-právní cestou.

V sobotu večer hlídku městské policie přivolala žena zaměstnaná v bystrcké ubytovně, kde se ji prý pokoušel osahávat rusky hovořící klient. Dělal jí údajně sexuální návrhy a ve vzteku z odmítnutí pak prý kopal do nábytku a dalšího vybavení. Žena strážníky po příjezdu ujistila, že jí muž nakonec neublížil a že ani neponičil zařízení ubytovny. Hlídka podezřelého vyhledala na jednom z pokojů a přivolaný majitel ubytovny se v její přítomnosti s mužem domluvil, že jeho pobyt ukončí. I tímto případem se bude zabývat přestupková komise pro podezření z přestupku proti občanskému soužití.

Problémy se nevyhnuly ani komárovské ubytovně, kde v noci na sobotu devětačtyřicetiletý muž údajně bodal do dveří pokoje nožem s deseticentimetrovou čepelí. Když ho strážníci v budově našli, dotyčný nůž upustil a začal vydávat nesrozumitelné skřeky. Potom začal poskakovat a strážníky přesvědčoval, že přiletěl z Marsu. Hlídka ho uklidnila a vyrozuměla zdravotníky. Potom jim v sanitce asistovala při převozu zmateného muže na psychiatrii. Také tuto záležitost strážníci postoupili k posouzení správnímu orgánu. 

Zdroj: MPB

Štítky ubytovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlídky zaměstnávali nezvladatelní hosté ubytoven  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.