Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Děti spadly na hřišti školky do studny

Velké štěstí měli dva sedmiletí chlapci, kteří dnes dopoledne spadli do jedenáct metrů hluboké studny. Na věci je zarážející, že se tak stalo přímo v areálu mateřské školy v Bohdalicích na Vyškovsku. Děti se vydala zachránit devětatřicetiletá učitelka, která k nim do studny slezla a je držela až do záchrany.

Jedno z dětí se ze sedmimetrové hloubky podařilo vyprostit zaměstnancům obecního úřadu ještě před příjezdem hasičů. Pohotový zásah hasičských jednotek z Bučovic a Vyškova zajistil vrtulník Policie ČR, který na místo dopravil jednotku leteckých záchranářů. Ti k záchraně použili lezecké vybavení a žebřík. "Jeden z hasičů se slanil do studny a pomohl postupně oběma ven. Všechny tři zraněné si převzala zdravotnická záchranná služba do své péče," uvedl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Žena byla podchlazená, chlapci vyvázli bez zranění a újmy, jejich zdravotní stav ale lékaři pro jistotu dále monitorovali. 

Vodu ze studny hasiči částečně odčerpali, aby prozkoumali dno a vyloučili, že do ní spadl ještě někdo další. Studna se stala přístupnou pravděpodobně během víkendu, když někdo ukradl kovovou část poklopu, která jej celý zajišťovala. Jedná se o další případ nezodpovědného zacházení s prvky zabezpečení nebezpečných míst. "Hasiči studnu provizorně zabezpečili a předali místo starostovi obce," uvedl dále Dvořák.

"Policie nyní případ prošetřuje a zkoumá, zda nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu obecného ohrožení," uvedla mluvčí policie Iva Šebková.

Štítky policie, hasiči, studna, Bohdalice, Vyškov, děti, chlapci, učitelka, mateřská školka, spadli, záchrana, okres Vyškov, Jan Dvořák, Policie České republiky, Bučovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti spadly na hřišti školky do studny  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.