Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnští řidiči jezdili na Velikonoční pondělí střízliví

Desítky řidičů kontrolovalo v Brně na Velikonoční pondělí několik policejních hlídek. Strážci zákona se zaměřili zejména na alkohol v krvi. Zodpovědní motoristé dostali nealkoholické pivo a jednorázový alkohol tester.

Hlídka v Bauerově ulici ve středu města u zastavených řidičů zkoumala nejen alkohol v krvi, ale také doklady od auta. „Všichni motoristé byli vzorní, takže si odměnu odvezli,“ sdělil mluvčí brněnských policistů Pavel Šváb.

Zkontrolovaní řidiči se shodli, že jsou tyto akce v pořádku. „Alkohol vůbec nepiju, ale vím, že někteří si před jízdou dají, takže jsou tyto kontroly určitě potřebné,“ řekl jeden z nich.

Policisté za víkend přistihli s alkoholem v krvi sedm motoristů. „Dalších sedm motoristů usedlo za volant pod vlivem drog,“ uvedl mluvčí.

Statistiky rozšířili v pondělí ráno další dva podnapilí řidiči. „Nejvíce hříšníků bylo v Brně a okolí. Dva dokonce vyrazili na silnice se zákazem řízení motorových vozidel,“ informoval Šváb.

Za víkend se na jižní Moravě stalo čtyřiatřicet dopravních nehod, předběžně u čtyř z nich byl na vině alkohol. „Nejtragičtější byla v sobotu před polednem u Bořitova na Blanensku, kde se srazila řidička auta s autobusem. Jedna žena při ní zemřela a další dva lidé utrpěli zranění,“ doplnil mluvčí.

Policisté odměňovali řidiče nealkoholickým pivem

Pondělí, 21. dubna 2014, 16:56

Policisté odměňovali řidiče nealkoholickým pivem, foto: Brněnská Drbna, Miroslav Toman
Policisté odměňovali řidiče nealkoholickým pivem, foto: Brněnská Drbna, Miroslav Toman

Autoři

Štítky policie, bauerova, výstaviště, střed, alkohol, drogy, kontrola, dopravní, nehoda, test, pivo, zprávy, krimi, Brno, Velikonoční pondělí, Pavel Šváb, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští řidiči jezdili na Velikonoční pondělí střízliví  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.