Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Bezdomovce na Petrově umlátili mladíci pro zábavu

Tři mladíky podezřelé z vraždy zadrželi jihomoravští policisté. Šestnáctiletý a dva dvacetiletí muži minulou neděli v noci bezdůvodně v parku v Denisových sadech brutálně umlátili šedesátiletého bezdomovce pocházejícího z Blanenska.

Obětí přitom mohl být kdokoli jiný. „Muže si nevybrali záměrně. Neměli s ním ani předchozí konflikt. Byli pod vlivem alkoholu a chtěli jen někoho dobít,“ sdělil vedoucí jihomoravských kriminalistů Antonín Hrdlička. Trojice bezdomovce napadla velmi surově a způsobila mu mnohačetné zlomeniny, vážná zranění hlavy a vnitřních orgánů. „I na soudním lékařství byli překvapení jejich množstvím a brutalitou,“ řekl ředitel jihomoravských policistů Leoš Tržil.

Ještě před vraždou zaútočilo trio v Denisových sadech na jiné dva mladíky. „Po totožnosti jednoho však stále pátráme,“ podotkl Hrdlička. Po ataku se trojice odebrala s přáteli k hlavnímu nádraží.

Šestnáctiletého a jednoho dvacetiletého pachatele zadrželi kriminalisté dva dny po vraždě. „Třetího mladíka jsme dopadli v pátek,“ informovala jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová. Kriminalisté upřesnili, že pachatelé nebyli Romové, jak někteří lidé spekulovali v internetových diskuzích. Všichni se k činu doznali a nyní jsou ve vazbě. „V případě odsouzení hrozí dvacetiletým až dvacet let vězení nebo výjimečný trest. U nezletilého se trestní sazba sníží na polovinu,“ uvedl Hrdlička. Dodal, že muži předtím nebyli soudně trestaní. „Dopustili se jen drobných přestupků,“ přiblížil Hrdlička. K dvacetiletým pachatelům také uvedl, že jeden se živil jako dělník, druhý byl nezaměstnaný.

V letošním roce kriminalisté řeší už dvaadvacet vražd, což je o čtyři více než loni touto dobou. „Celkově jsme pak v loňském roce šetřili třiadvacet takovýchto případů,“ sdělil Tržil. Nejčastější příčinou jsou podle kriminalisty osobní rozepře. Za trend poslední doby označil zvyšování brutality činů a snižování věku pachatelů.

Zatím poslední letošní vražda se stala v pátek večer na brněnském sídlišti Lesná. Na jejím objasnění nyní pracují desítky kriminalistů. „Máme několik verzí a postupně zužujeme okruh podezřelých,“ řekl Tržil. Bližší informace zatím policisté odmítli sdělit.

ČTĚTE VÍCE Policie vyšetřuje vraždu bezdomovce

ČTĚTE VÍCE Muž postřelený v pátek na Lesné zemřel

 

Autoři

Štítky vražda, bezdomovec, Denisovy sady, Brno, Brněnský Petrov, okres Blansko, Lesná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovce na Petrově umlátili mladíci pro zábavu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.