Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Američan obviněný z vraždy byl zadržen ve Washingtonu

Policie zadržela ve čtvrtek na letišti ve Washingtonu dvacetiletého Američana Kevina Dahlgrena, který je v České republice obviněný z vraždy čtyřčlenné rodiny v Brně. Motiv činu není znám. Kriminalisté v souvislosti s případem hovoří o mimořádné brutalitě pachatele.

Američan podle mluvčí ministerstva spravedlnosti Štěpánky Čechové skončil po svém zatčení v předběžné vazbě, kde bude po dobu vydávacího řízení. Do dvou měsíců musí ministerstvo doručit do USA žádost o Dahlgrenovo vydání do ČR, kde mu hrozí až doživotní trest.

„Motiv neznáme, je to pro mě těžko pochopitelné. Nikdy jsem nic podobného neviděl,“ řekl ke čtyřnásobné vraždě zkušený kriminalista Antonín Hrdlička, který se kauzou zabývá.

Obětí vraždy se stali patrně v noci ze středy na čtvrtek manželé a jejich dva téměř dospělí synové. Odehrála se v jejich moderním rodinném domě v Zatloukalově ulici v Brně-Ivanovicích. Dahlgren byl jejich vzdálený příbuzný.

Do Brna přijel počátkem května. K činu použil různé zbraně, nikoli ale střelnou zbraň. Vražda byla brutální a mezi úmrtím obětí mohly být časové prodlevy.

Svědci hovoří o tom, že Američan usmrtil blízké, u nichž asi dva týdny bydlel, nožem. Pak prý jejich těla odnesl do garáže, zabalil do textilií a vše zapálil. Policie se ale zatím k tomu nevyjádřila.

Mladík pak odjel na letiště do Vídně. Neví se však, zda taxíkem, vlakem nebo autobusem. Z rakouského hlavního města pak odletěl do Washingtonu.

V době, kdy již seděl v letadle a připojoval se na sociální sítě, kriminalisté zjistili, kde se nachází. Informaci ale nezveřejnili, aby ho nevarovali. Vyrozuměli americkou policii i osádku letounu. Američan byl záhy obviněn v České republice ze čtyřnásobné vraždy a ihned byl vydán mezinárodní zatykač.

„Žádost o předběžnou vazbu Ministerstvo spravedlnosti České republiky podalo na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu a žádosti o zajištění předběžné vazby jmenovaného, které obdrželo od Městského soudu v Brně včera v odpoledních hodinách," sdělila mluvčí ministerstva spravedlnosti Čechová.

Policie bude nyní pátrat nejen po motivu činu, ale bude se zabývat i psychickým stavem pachatele. Kauza je jednou z největších vražd, která se na jihu Moravy za uplynulých 20 let stala.

Zdroj: ČTK

Štítky vražda, Ivanovice, Brno, Američan, Kevin Dahlgren, zadržení, Washington, USA, Washington, D.C., policie, Česko, Ministerstvo spravedlnosti České republiky, Městský soud v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Američan obviněný z vraždy byl zadržen ve Washingtonu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.