Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jižní Moravě řádí rafinovaní zloději. Propíchnou vám pneumatiku a při její výměně vás okradou

Scénář je vždy stejný. Čerpáte benzín u pumpy a když jdete zaplatit, někdo vám propíchne gumu u auta. Po chvíli jízdy to zjistíte a musíte gumu vyměnit. V tu chvíli vám však z auta zmizí všechny cennosti.

Příkladů z posledních týdnů je hned několik. Pohonné hmoty načerpané před půlnocí na konci roku na benzínce poblíž Rajhradu se nakonec pořádně prodražily devětapadesátiletému cizinci. V průběhu placení k jeho autu přišel neznámý muž a prořízl pravou zadní pneumatiku. Když cizinec s autem odjel a po několika kilometrech způsobený defekt opravoval, ztratila se z jeho auta peněženka s osobními doklady a finanční hotovostí. ŠŠkodu vyčíslil na skoro dvacet tisíc korun.

Podobný scénář se na stejném místě odehrál jen několik dní před tím. To čtyřicetiletému řidiči při zastávce k odpočinku poškodil neznámý muž zadní pneu na jeho Fordu. Brňan ale i s prořízlou pneumatikou dorazil až domů. Takže možnému zloději nedal prostor k pravděpodobně zamýšlené akci.

Hodně podobný případ se pak opakoval hned v prvních dnech nového roku. Poblíž benzinky v Rahjradu zjistil padesátiletý šofér defekt kola u svého osobního automobilu VW Sharan. Při opravě proříznuté pneumatiky, kterou mu pravděpodobně poničil neznámý zloděj na benzince v Mikulově, mu na parkovišti u rajhradské benzínky z automobilu zmizela taška s osobními věcmi, doklady a pěnězmi. Škoda je také zhruba dvacet tisíc korun.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky zloději, jižní Morava, pneumatika, propíchnutí, výměna, Jihomoravský kraj, Ford Motor Company, Rajhrad, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě řádí rafinovaní zloději. Propíchnou vám pneumatiku a při její výměně vás okradou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.