Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Devatenáctiletý řidič srazil staršího muže. Policisté hledají svědky

Vážnou nehodu chodce s řidičem vyšetřují hodonínští policisté. V neděli navečer srazil devatenáctiletý řidič Felicie ve Svatobořicích-Mistříně třiapadesátiletého muže, který mu vstoupil do silnice. Chodec utrpěl při srážce těžká zranění.

Nehoda se stala v Hlavní ulici směrem na Kyjov zhruba v 19 hodin. Podle dechové zkoušky byl řidič Felicie střízlivý. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního stíhání pro podezření ze spáchání přečinu Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. O viníkovi nehody nebylo doposud rozhodnuto a policisté událost dále vyšetřují a zjišťují míru zavinění jednotlivých účastníků," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

V souvislosti s tím hledají policisté i případné svědky, kteří nehodu nebo situaci krátce před ní mohli vidět a mohli by podat důležité informace k průběhu nehodového děje. Ozvat se mohou na telefon 974 633 260 nebo na linku 158.

Policisté v návaznosti na zvýšený počet dopravních nehod apelují právě na chodce: je podle nich důležité podotknout, že chodec nemá absolutní přednost. Člověk si musí zkontrolovat, jestli ho řidič při přecházení vidí. V zimní období se mnoho nehod stává nejčastěji v podvečer nebo při rozednívání. „Chodcům proto doporučujeme nosit reflexní prvky i ve městě, kde nejsou povinné," uzavírá Zámečník.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky nehoda, sražený, chodec, auto, Škoda Felicia, havárie, Kyjov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devatenáctiletý řidič srazil staršího muže. Policisté hledají svědky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.