Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jižní Moravě řádil gang mladých zlodějů. Ukradli dokonce i kurýrské auto plné zásilek

Zloději tělem i duší. Trojice mladíků na jižní Moravě se do kriminálních aktiv pustila s opravdovou vervou. Mladíci ukradli všechno, na co přišli. V jednom případě dokonce využili situace, kdy kurýr předával balíček zákazníkovi a odjeli mu s autem plným zásilek.

Zloději na Brněnsku řádili několik týdnů. Na své zlodějské výpravy vyráželi zpravidla osobním autem Škoda Octavia a své cíle si vybírali tak, jak jim přišli pod ruku. Několikrát natankovali na různých benzínkách a nezaplatili. Na místě také v několika případech ukradli vystavené zboží, jako motorový olej či směs do ostřikovačů.

V Nosislavi ukradli šestašedesátileté majitelce elektrokolo v hodnotě skoro třicet tisíc korun. Jejich majstrštyk pak přišel v Židlochovicích. Mladíci využili neopatrnosti kurýra ukradli mu nastartovanou dodávku i s naloženými zásilkami ve chvíli, kdy předával balíček zákaníkovi. Tu pak odstavili ve Velkých Němčicích, balíky si nechali.

Nejmladší z party, teprve osmnáctiletý mladík v Medlově ukradl z neuzamčené kůlny Babettu. V noci ho na mopedu chytla policejní hlídka. Jejich pozornosti neušel i penzión v Hlohovci na Břeclavsku, sklad zboží v Pohořelicích či několik chat na různých místech na Brněnsku.

Zlodějské řádění tria skončilo poblíž Unkovic. Muži se nepozdávalo zaparkované auto poblíž utamního rybníka s podezřelou trojčlennou osádkou uvnitř. Když na místo přijeli policisté, mladíci začali od auta napěchovaného ukradenými věcmi  utíkat.

Na místě policisté zadrželi devatenáctiletého mladíka. Jeho o rok mladšího parťáka vypátrali o chvíli později v Hrušovanech. Nejzkušenějšího z trojice, čtyřiadvacetiletého celostátně hledaného mužu, později vypátralpolicejní psovod v rekreační oblasti Šimlochy poblíž Vojkovic.

„Povedené trio způsobilo na zlodějských výpravách v zatím zadokumentovaných případech škodu za skoro sto tisíc korun. Nejstarší zloděj je stíhán vazebně, ostatní na svobodě. Policisté navíc zjišťují, zda další podobné případy nejsou jejich dílem," uzavřel policejní mluvčí Petr Zámečník.

Autoři | Foto ilustrační foto, Liberecká Drbna | Zdroj PČR

Štítky Jihomoravský kraj, Brněnsko, Škoda Octavia, Nosislav, Židlochovice, Medlov, Babetta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě řádil gang mladých zlodějů. Ukradli dokonce i kurýrské auto plné zásilek  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.