Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pozor na tohoto muže! Byl už devatenáctkrát ve vězení a krade po celém kraji i republice

Po jubilejním dvacátém pobytu za mřížemi pravděpodobně hodně touží čtyřiašedesátiletý recidivista. Nenapravitelného muže totiž pustili na konci září z vězení a od té doby se opravdu činí. Od té doby už má za sebou několik vloupaček. Při jedné z nich dokonce vytáhl na majitele domu šroubovák.

Už čtyři dny po propuštění řádil v Sebranicích. Tam se po poničení balkónových dveří vloupal do rodinného domu, kde ukradl peníze a nemalé množství šperků. „Majiteli tak způsobil škodu za skoro osmdesát tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podobnou škodu způsobil o dva dny dříve, tedy pouhé dva dny po prouštění, ve Slavičíně na Zlínsku. Tam jej sice při krádeži vyrušil majitel domu, ale zloděj si se šroubovákem v ruce a pod pohrůžkou napadení vydobyl volný odchod z domu. Zkusiil se tak vloupat do jiného domku ve stejné vesnici, opět neúspěšně.

„Policisté vyšetřující případ mají řadu důkazů o tom, že stejný muž řádil na začátku října v Moravském Krumlově," prozradil Malášek. Tam ale měl pořádnou smůlu. Třikrát se pokusil dostat do vytipovaných rodinných domků. V každém z nich byl vyrušen majitelem a musel rychle zmizet bez lupu.

Podle  informací policistů má hledaný muž velmi široký operační rádius. Krádeží se měl dopustit také například v Letovicích, Mladkově, České Třebové, Moravské Třebové, Hradci Králové a na dalších místech. Hledaný Zdeněk Doubravský je vysoký asi 180 centimetrů, má hnědé vlasy, modré oči a kníra. „Informace k hledanému muži, který chodí na zlodějské výpravy oblečený do černé bundy a černých kalhot, můžete sdělit na policejní tísňovou linku 158," vyzval Malášek.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky dům, Zlínský kraj, Slavičín, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na tohoto muže! Byl už devatenáctkrát ve vězení a krade po celém kraji i republice  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.