Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Pokus o vraždu přímo před očima svědků. Muž visel na skále na Hádech, zachránil ho policista

Minulou sobotu zažili policisté z Brna a Šlapanic opravdu krušné chvíle. Na brněnském lomu Hády se mladý muž pokusil zavraždit seniora tím, že ho shodil ze skály. Staršímu muži se naštěstí podařilo zachytit asi metr pod hranou srázu. Díky pohotovosti svědků a policejnímu zásahu senior incident přežil bez zranění. Mladý agresor a jeho žena nyní čelí obvinění z pokusu o vraždu.

Na naléhavé oznámení vyjely v soboty večer hlídky ze Šlapanic a Brna. Na linku 158 totiž volal svědek, že v lomu Hády vyvrcholil fyzický konflikt dvou mužů tím, že mladšího staršího shodil ze skály. Napadený muž se naštěstí zachytil asi metr pod hranou srázu. 

Policisté na místě zvolili pro záchranu muže lano, které běžně slouží pro tonoucí. Muži visícímu na skále rychle docházely síly. Dva svědci jej na srázu statečně jistili, i oni však apelovali na co nejrychlejší zásah.  Jeden z policistů si uvázal smyčku kolem hrudníku, jeho parťák společně s dalšími kolegy ho jistil a pomalu spouštěl k visícímu sedmdesátiletému Brňanovi. Toho policista pevně chytl a za ruku díky pomoci všech přítomných dostal zpět do bezpečného prostoru a do péče přivolaných záchranářů.

Záminkou byl prodej nemovitostí

Případ s ohledem na okolnosti ihned převzali krajští kriminalisté. Z vyšetřování vyšlo najevo, že mladší muž vylákal staršího do blízkosti lomu pod záminkou možného obchodu s nemovitostmi. Když se při „obhlídce“ pozemků přiblížili ke srázu lomu, tak mladý muž napadl seniora a povedlo se mu ho shodit ze srázuze srázu.  Naštěstí se senior na srázu zachytil, čímž si pravděpodobně zachránil život.  

„V dané věci krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vraždy ve stadiu pokusu, a již v úterý 7.11. byly se souhlasem dozorujícího státního zástupce zadrženy dvě podezřelé osoby – muž ve věku 27 let a žena ve věku 37 let," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Po provedení několika domovních prohlídek byli oba podezřelí hned na druhý den obviněni. Muž z pokusu zvlášť závažného zločinu vraždy, žena jako komplic při pokusu o vraždu. Minulý čtvrtek poslal soud oba obviněné do vazby. „Motiv jednání obou obviněných je předmětem probíhajícího vyšetřování. Pokud obviněné uzná v budoucnu pravomocně soud vinnými, tak jim za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody 15 – 20 let nebo trest výjimečný," uzavřel Pavel Šváb.

Policisté prosí svědky o pomoc

„I když se policii již přihlásili někteří svědci incidentu v lomu Hády, přesto vyzýváme občany, kteří se v sobotu dne 4.11.2017 v rozmezí od 15.45 hod. do 17.30 hod.  pohybovali v okolí lomu Hády a na přístupových cestách k lomu a viděli či slyšeli cokoli podezřelého, aby se přihlásili na linku 158, pokud již policii nekontaktovali během uplynulého týdne," vyzval mluvčí. 

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky pokus o vraždu, skála, Hády, Brno, Šlapanice, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pokus o vraždu přímo před očima svědků. Muž visel na skále na Hádech, zachránil ho policista  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.