Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Zřejmě opilý řidič boural po rychlé jízdě Komínem. Před policisty nedokázal ani stát na nohou

Rychlá jízda a nejspíš i notná dávka alkoholu v krvi se těžce nevyplatila třiačtyřicetiletému muži, který se hnal v pátek nad ránem brněnskou částí Komín. Při jízdě totiž potkal policisty a následně se před nimi vyboural. Poškodil přitom značku, sloup trolejového vedení i rodinný dům. Když řidiče policisté vyzvali k vystoupení z auta, nedokázal ani stát na nohou. Dechovou zkoušku odmítl.

V pátek nad ránem si všimli policisté v brněnské městské části Komín rychle jedoucího vozu a rozhodli se jej zkontrolovat. Ještě než se k němu stačili přiblížit, vůz v prostoru zastávky MHD Svratecká havaroval.

Policisté na místo zavolali záchranáře a šli zkontrolovat, v jakém stavu se nachází řidič. Ten částečně ležel na sedadle spolujezdce a tvrdil, že mu nic není. Na výzvu vystoupl z auta. Po vystoupení se ale svalil na zem a zůstal ležet na zádech. Situaci pak dokreslil charakteristický alkoholový odér.

Třiačtyřicetiletý řidič ovšem odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření. Jeho auto navíc nemělo platnou technickou kontrolu. „Šoférovi zadrželi řidičský průkaz i osvědčení o registraci vozidla. Škoda byla odhadnuta na více než 100 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Od začátku roku víc než šest stovek opilců za volantem

Za uplynulých deset měsíců policisté v Brně přistihli 665 řidičů pod vlivem alkoholu. Oproti loňsku je to o 99 případů méně. Pod vlivem drog nachytali policisté řidiče a řidičky v 516 případech, tedy o devět více, než loni.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky Brno-Komín, Pavel Šváb, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zřejmě opilý řidič boural po rychlé jízdě Komínem. Před policisty nedokázal ani stát na nohou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.