Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté řeší několik případů, kdy měli neznámí muži lákat malé děti do auta

Policisté na Břeclavsku v poslední době přijali čtyři oznámení, která se týkala toho, že neznámí muži měli oslovovat ze svých vozidel děti školního věku. Ani v jednom případu podle nich naštěstí nedošlo k násilí či bližšímu fyzickému kontaktu nebo nátlaku.

„Všechna oznámení důkladně prověřují kriminalisté a v žádném případě je policie nepodceňuje. Již teď lze ovšem konstatovat, že minimálně u jedné události se jednalo o nedorozumění. Z taktických důvodů nebudeme k jednotlivým oznámením uvádět bližší informace, přesto můžeme zveřejnit, že získané popisy řidičů neodpovídají tomu, že by se takového jednání dopouštěla totožná osoba," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

„Chceme se touto cestou obrátit zejména na rodiče. Pokud zjistíte, že se vaše dítě dostalo do nějaké nestandardní situace, oznamte to neprodleně na linku 158 a nesdělujte domnělé a neucelené informace na sociálních sítích. Zbytečně to vyvolává mezi veřejností paniku," doplnila Haraštová.

Rodiče mají v každém případě s dětmi mluvit a připomenout jim základní preventivní rady pro chování při kontaktu s cizím člověkem. Děti by se neměly s nikým cizím pouštět do rozhovoru, stejně tak by neměly od cizích přijímat žádné cukrovinky, hračky nebo dárky. Rozhodně nesmí ani nasedat k cizím lidem do auta. Když u nich některé auto zastaví, měly by si udržovat bezpečný odstup a nepřibližovat se blíž.

Autoři | Foto ilustrační foto, Liberecká Drbna | Zdroj PČR

Štítky okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté řeší několik případů, kdy měli neznámí muži lákat malé děti do auta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.