Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloděj si vytvořil falešný firemní email a vstoupil do obchodní komunikace. Ukradl přes dva miliony

Zloději si v digitální době hledají stále nové způsoby, jak okrádat lidi. Na jednoho takového narazila firma z Hodonínska. Neznámý zloděj si totiž založil emailové profily nápadně podobné těm, které používaly vzájemně obchodující firmy. Načerno tak vstoupil do jejich komunikace a dokázal přepsat fakturační údaje za platby na svůj účet. Firmy tak obral o více než dva miliony.

Firma z Hodonínska navázala obchodní kontakty se zahraniční společností. Tato skutečnost neušla pozornosti zatím neznámému zloději. Ten načerno vstoupil do komunikace vytvořením profilu e-mailových adres podobných těm, které užívají obě společnosti.

„Neznámý pachatel tak využil znalosti problematiky a dané transakce a zaslal k proplacení fakturu, ve které byly změněny údaje bankovního spojení v jeho prospěch," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. Z účtu poškozené zahraniční společnosti, tak na podstrčený bankovní účet odešla platba ve výši přesahující dva miliony korun, které měly být určeny české společnosti. Policisté nyní na případu pracují.

„Apelujeme na podnikatele a společnosti obchodující se zahraničními partnery, aby si na tento v dnešní době rozšířený způsob podvodů dávali pozor a neposílali platby na fiktivní a podstrčené účty. Informace k platbě a skutečnému účtu, stejně jako pravost e-mailové adresy si raději pečlivě ověřte," vyzval Zámečník.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky krádež, email, komunikace, miliony, policie, platba, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj si vytvořil falešný firemní email a vstoupil do obchodní komunikace. Ukradl přes dva miliony  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.