Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Školačky prodávaly v Brně heroin z okna na ulici. Při zátahu se ho pokusily spláchnout

Pro drogově závislé to muselo být vskutku oblíbené okno. Nezletilé dívky z něj totiž prodávaly heroin. Celý obchod pak řídila jejich matka. Když na povedenou rodinku udělali brněnští policisté zátah, jedna z dívek se heroin pokusil spláchnout do záchoda. Marně.

„Policisté získali poznatky o distribuci heroinu v jednom z bytů blízko centra. Na základě nashromážděných informací provedli minulý týden zákrok a domovní prohlídku," uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková. V bytě našli policisté pětatřicetiletou ženu a její dcery. Při vstupu policistů do bytu se jedna z nich zamkla na toaletu a spláchla. Když kriminalisté následně demontovali WC, zjistili, že se dívka pokusila zlikvidovat taštičku s tzv. psaníčky heroinu. Ta uvízla v odpadní rouře.

„Celkem tak policisté zajistili 48 těchto nachystaných psaníček s uvedenou drogou a také hotovost přes jedenáct tisíc korun za již prodaný materiál," doplnila Cejnková. Ženy ani nezapíraly a ke všemu se přiznaly. 

Povedená rodinka si tímto způsobem vydělávala nejméně od začátku letošního roku. Na obchodu se ktivně podílely i dvě nezletilé dcery, které místo povinné školní docházky „pracovaly“ doma a prodávaly heroin přes okno bytu.   

„Kriminalisté celý případ dále vyšetřují, prozatím byla za trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a ohrožování výchovy dítěte obviněna pětatřicetiletá žena. Za její jednání jí může hrozit až pětileté vězení," uzavřela Cejnková.

Autoři | Foto PČR

Štítky okno, heroin, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Školačky prodávaly v Brně heroin z okna na ulici. Při zátahu se ho pokusily spláchnout  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.