Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Drogově závislí manželé kradli naftu z benzínek a kola přímo ze zaparkovaných aut

Brněnským policistům se podařilo dopadnou povedenou dvojici zlodějů. Drogově závislý manželský pár se stal skutečným postrachem benzínek na Brněnsku a Blanensku. Jejich hledáčku však neušly ani kola zaparkovaných aut nebo cennosti v rodinných domech.

Třicetiletý muž a jeho o sedm let mladší manželka přijížděli na čerpací stanice, na nich natankovali benzín i naftu a za načerpané pohonné hmoty neplatili. V několika případech si nabrali také zboží, které rovněž nezaplatili.

Vůdčí osobností byl muž, který obvykle natankoval do vozidla i do kanystrů v kufru vozidla. Pak si vybrali zboží v obchodu a obsluze se obvykle vymluvili na to, že zapomněli v autě peněženku. Nasedli do auta a odjeli. Takto například na benzínce v Čebíně natankovali do auta téměř padesát litrů benzínu a do kanystrů v kufru asi sto dvacet litrů nafty. Z obchodu jeho společnice odnesla motorový olej, cigarety a další věci. Vše za skoro čtyři tisíce korun.

Dvojice nekradla pouze na benzínkách. V průběhu vyšetřování policisté zjistili, že manželé několikrát ukradli ze zaparkovaných aut kompletní kola i s pneumatikami. V obci Česká se dokonce vloupali i do rodinného domku. V něm pak sebrali vedle šperků také motorovou pilu. Majiteli domu zmizelo ze dvorku několik kilogramů mědi připravené k prodeji ve sběrně použitých kovů.

Oba zloději se jezdili nejdříve stříbrným Audi Combi, následně i černým autem stejné značky. Když jim byla obě auta zabavena, vyráželi na zlodějské výpravy automobilem z půjčovny. „Zloděje nezastavila je ani skutečnost, že jim policisté sdělili podezření z krádeže. Za několik dnů vyrazili do akce znovu. To bylo signálem k vazebnímu stíhání muže. Jeho žena je stíhána na svobodě," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Kriminalistům se povedená dvojice přiznala zatím ke třiadvaceti případům krádeže. Při nich způsobila škodu za téměř sto padesát tisíc korun. „Dalších několik desítek podobných případů policisté prověřují a zjišťují, zda jsou jejich dílem. Vedle toho musí muž počítat se stíháním za to, že opakovaně řídil pod vlivem drog," uzavřel Malášek.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky manželé, motorová nafta, okres Blansko, Brněnsko, Audi, Čebín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogově závislí manželé kradli naftu z benzínek a kola přímo ze zaparkovaných aut  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.