Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilá a silnými léky sjetá osmdesátiletá Brňanka nabourala sousedovi auto. Už podruhé

Čas od času vám přináším zprávy o opilých či zdrogovaných řidičích. Málokdy se však stává, že by hlavním aktérem byl někdo v pokročilém věku. Tento zpravodajský stereotyp zbořila minulý týden téměř osmdesátiletá seniorka, která sedla za volant sedla pod vlivem tlumících léků a notnou dávkou alkoholu. Její jízda skončila už při odjezdu z parkoviště, kde nabourala sousedovu Fabii. Opět.

„Od minulého týdne čelí téměř osmdesátiletá Brňanka podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedl na  webu policejní mluvčí Pavel Šváb. Žena totiž za volant usedla pod vlivem alkoholu a léků.

Zvuk nastartovaného auta přilákal k oknu jejího souseda. Není divu. V minulosti už muž kolizi s touto seniorkou za volantem řešil. Preventivně proto přihlížel její další plánované jízdě.  Oprávněně.

Když se seniorka nebezpečně přiblížila k jeho škodovce, zakřičel na ni. Žena zastavila a vypla motor. Vzápětí však znovu nastartovala a srazila jeho Fabii tak, že ji odhodila na nedalekou travnatou plochu.

Přivolaní policisté provedli s řidičkou dechovou zkoušku, která skončila pozitivním výsledkem. „Seniorka nedovedla hodnotu přesahující 1 promile hodnověrně vysvětlit a přiznala také požití několika tlumících léků. Na místě jí policisté zadrželi řidičský průkaz," doplnil Šváb. Způsobená škoda byla odhadnuta na dvacet tisíc korun. „Ženě hrozí v krajním případě až tříletý trest odnětí svobody," uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky Škoda Fabia, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá a silnými léky sjetá osmdesátiletá Brňanka nabourala sousedovi auto. Už podruhé  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.