Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Vězeň na útěku zapaloval u Zvonařky kontejnery. Při honičce s policisty skočil ve Vaňkovce z prvního patra

Dramatickou scénku jako vystřiženou z amerického filmu zažili včera ráno kolemjdoucí a následně i policisté u Zvonařky. Vězeň z břeclavské věznice, jenž už měl tou dobou dávno sedět za mřížemi, začal v amoku zapalovat kontejnery na odpad a házet je do silnice. Když ho začali policisté pronásledovat, při honičce po Vaňkovce seskočil z prvního patra promenády na zem a zranil si obě nohy.

„Včera krátce před osmou hodinou ranní přijali policisté přes tísňovou linku oznámení, že u autobusového nádraží v ulici Zvonařka nějaký muž zapaluje kontejnery a jednu z nich vhodil do silnice," uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková. Na místo dorazili policisté a spojili se se svědkyní, která ukázala na odcházejícího muže.

Ten se při spatření hlídky dal okamžitě na útěk a zamířil do Vaňkovky. Na výzvy pronásledujících policistů nereagoval a v okamžiku, kdy neměl další cestu k úniku, skočil z prvního patra galerie dolů.

„Policisté podezřelého muže za užití donucovacích prostředků zpacifikovali," doplnila mluvčí. Vzhledem k tomu, že si při pádu poranil obě paty, odnesli ho policisté do auta a převezli do nemocnice.  

 

„Z dalšího šetření vyšlo najevo, že se jedná o čtyřiatřicetiletého  vězně, který se měl již v úterý v poledne vrátit do výkonu trestu do věznice v Břeclavi," dodala Cejnková. Chvíli před tím než zapálil popelnice, ukradl v místní trafice zapalovač. „Je velice pravděpodobné, že byl pod vlivem omamných látek, což případně potvrdí výsledky laboratorního vyšetření. Celým případem se nyní zabývají kriminalisté," dodala mluvčí.

Foto Karla Bařinová

Štítky Vaňkovka, kontejner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vězeň na útěku zapaloval u Zvonařky kontejnery. Při honičce s policisty skočil ve Vaňkovce z prvního patra  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.