Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnští policisté rozbili gang, který vyráběl a prodával pervitin ve velkém

Obrovský kus práce za sebou mají kriminalisté z brněnského Toxi týmu. Podařilo se jim totiž rozkrýt osmičlenný gang, který se věnoval výrobě a distribuci pervitinu v rámci jižní Moravy, ale i v sousedních krajích. Sedm mužů a jedna žena se výrobě tvrdé drogy věnovali nejméně od jara letošního roku.

V první fázi chytili policisté hlavu celého gangu a jeho další tři komplice přímo při výrobě pervitinu. Na místě našli 400 gramů hotové drogy  a 400 gramů bylo rozpracováno. „Uvedené množství pervitinu by tak na černém trhu mělo hodnotu téměř milion korun. Při dalším vyšetřování vyšlo najevo, že skupina má více členů a fungovala organizovaně. Kriminalisté pak postupně zadrželi i další podezřelé osoby," ubedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

„Všichni nyní čelí obvinění z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu, za které jim může hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi," dodala mluvčí. Šest členů skupiny čeká na soud ve vazbě, dva lidé jsou stíhány na svobodě.

Včerejší zásah odkryl varnu perníku na Priglu

Včera ve večerních hodinách kriminalisté Toxi týmu zajistili další varnu pervitinu v jedné z chatek na Brněnské přehradě a současně tam zadrželi tři lidi, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání. V hledáčku policie byli právě kvůli dřívějšímu podezření z výroby drog. „Na uvedeném případu nyní kolegové dále pracují," uzavřel Cejnková.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky metamfetamin, drogy, výroba, Jihomoravský kraj, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští policisté rozbili gang, který vyráběl a prodával pervitin ve velkém  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.