Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dnes ráno prorazil řidič linkového autobusu závoru na přejezdu. Policisté hledají svědky

Velkou míru nezodpovědnosti ukázal dnes ráno řidič ve Vyškově, když vjel na přejezd ve chvíli, kdy už svítila výstražná světla. Řidič tak musel prorazit druhou závoru. Ke střetu s vlakem naštěstí nedošlo. Policisté hledají svědky události.

K nehodě došlo dnes asi v 7:45 došlo ve Vyškově na železničním přejezdu v ulici Nosálovská. Dle všeho najel řidič linkového autobusu na přejezd v době, kdy již výstražná signalizace upozorňovala na blížící se vlak. Řidič prorazil druhou závoru a dostal se mimo přejezd. V autobuse cestovalo osm cestujících. Nikdo nebyl zraněn. Ke střetu s vlakem nedošlo.

„U šestačtyřicetiletého řidiče jsme provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Železniční přejezd je funkční, vzhledem k proražené závoře mají vlaky v tomto místě až do provedení opravy omezenou rychlost," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová. Případem se podle Musilové zabývají vyškovští dopravní policisté pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Předběžná škoda je asi 25 tisíc korun.

„Žádáme svědky této nehody- kolemjedoucí řidiče i cestující z autobusu či jejich rodiče ( ve voze cestoval jeden dospělý a sedm dětí), aby se přihlásili na tel. 725 514 773 nebo na bezplatné tísňové lince 158," uzavřela Musilová.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky závora, přejezd, řidič, pátrání, svědci, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes ráno prorazil řidič linkového autobusu závoru na přejezdu. Policisté hledají svědky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.