Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Brněnsku pracoval kominík bez licence. Pokud vám kontroloval komín, revize je neplatná

Jen díky náhodě přišli rosičtí policisté na dvaapadesátiletého muže, který v Rosicích a okolí vykonával kominické práce. Hlavním problémem u kominíka tkvěl v tom, že k činnosti neměl potřebná oprávnění a tudíž všechny formuláře, které ke své práci vypsal, jsou neplatné. Policisté vyzývají veřejnost, aby lidé své formuláře zkontrolovali. Zpráva s číslem 1328 7696 je totiž falešná.

Vše začalo když muže, který před časem vykonával jako zaměstnanec brněnské firmy revizní kominické práce, kontaktoval zájemce o kontrolu komína. Podezřelý práci přislíbil a následně i vykonal. Přitom mu nevadilo, že již několik měsíců není zaměstnancem firmy a nemá tak oprávnění odborné práce vykonávat.

Potřebnou zprávu o kontrole vypracoval na formulář, který byl kopií dřívější zprávy. Takto si povedený kominík, jak policistům při výslechu přiznal, přivydělával především na Rosicku, v několika případech i v Brně. Potřebnou práci sice vykonal, ale předaná zpráva nemá vůbec žádnou právní hodnotu.

„Řada občanů je tak přesvědčena, že má splněnou důležitou povinnost, přitom opak je pravdou. Zpráva s číslem 1328 7696 je falešná. Další informace k případu falešného kominíka mohou další případní poškození sdělit rosickým policistům," uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky Brněnsko, Rosice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Brněnsku pracoval kominík bez licence. Pokud vám kontroloval komín, revize je neplatná  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.