Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihomoravští policisté řeší první letošní krádež hroznů. Zloději ukradli tři čtvrtě tuny Cabernetu

Zloději hroznů na sebe nenechali dlouho čekat. Během víkendu posbírali zatím neznámí zloději 700 kilo odrůdy Cabernet Moravia ve viniční trati Růženyu Hustopečí. Z volně přístupného vinohradu si tak odvezli sklizeň v hodnotě přes 16 tisíc korun.  

„S uvedenou problematikou se potýkáme v našem regionu každoročně. Vloni jsme šetřili celkem šest případů, kdy se vzniklá škoda vyšplhala na vyšší částku, a tudíž se jednalo o trestné činy," uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Krádež s nejvyšší škodou loni policisté zaznamenali v Moravském Žižkově. Majiteli vinařské firmy zloději ostřihali a během noci odvezli kolem 4 tun úrody. Způsobeili mu tím škodu asi 80 tisíc korun.

Dopadení zlodějů hroznů bývá podle policistů velmi obtížné. Vloni se nám podařilo zadržet dvojici nepoctivců, která zamířila do cizího vinohradu v době, kdy v Mikulově probíhalo tradiční Pálavské vinobraní. Muži se zřejmě domnívali, že policisté budou zaneprázdněni pouze uvedenou akcí, ale to se mýlili. Kolegové podezřelou osádku s vozíkem plným nakradených hroznů zastavili  přímo při odvozu 460 kilogramů vinné révy. Za své protiprávní jednání si následně dvojice vyslechla sdělení o podezření z trestného činu," uzavřela Haraštová.

Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky hrozen, Hustopeče, Cabernet Moravia, Moravský Žižkov, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští policisté řeší první letošní krádež hroznů. Zloději ukradli tři čtvrtě tuny Cabernetu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.