Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilci za volantem opět úřadovali. Jeden nadýchal více jak tři a půl promile

Je neskutečné, kolik lidí dnes ještě denně usedá za volant při silné opilosti. Na jižní Moravě neuběhne týden, kdy by policisté nehlásili nového "rekordmana". Pár takových se tento týden opět předvedlo.

Zastavit hodně podezřelý osobní automobil Fiat jedoucí večer ulicemi Letovic bylo pro policejní hlídku doslova povinností. To, co policisté tušili, jim potvrdila dechová zkouška. Sedmapadesátiletý řidič nadýchal závratných 3,64 promile.

Z toho pohledu je břídilem šestadvacetiletý šofér, kterého zastavila hlídka k silniční kontrole v Blansku. Po ránu muž nadýchal 1,58 promile. „Oba řidiči musí počítat s bodovým ohodnocením,  tučnou pokutou a zákazem řízení," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Nejdřív ho oslovili jako svědka, pak před nimi v opilosti sedl za volant

O tom, že opovážlivost některých řidičů nezná mezí, se o víkendu přesvědčili také vyškovští policisté. V rámci řešení případu v Drnovicích kontaktovali v sobotu náhodného muže, který stál poblíž. S tím chvíli mluvili a pak se vzdálili.

Jeden z policistů si však všiml, že tento muž nasedá do vozidla. Dost jej to překvapilo, protože v průběhu předchozí komunikace poznal, že je muž značně opilý. Následná dechová zkouška to také potvrdila. „Odborný přístroj ukázal 2,5 promile alkoholu. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," uzavřela policejní mluvčí Alice Musilová.

Zdroj PČR

Štítky Jihomoravský kraj, Fiat, Letovice, Blansko, Drnovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilci za volantem opět úřadovali. Jeden nadýchal více jak tři a půl promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.