Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policisté našli vraha seniorky ze Zbýšova

Pouhý den stačil jihomoravským kriminalistům na vyřešení vraždy, která se stala v neděli odpoledne v obci Zbýšov na Brněnsku. Tělo devětasedmdesátileté ženy neslo stopy násilí, z domu pak zmizel příruční trezor. Policisté zatkli hlavního podezřelého už v pondělí večer. Muž se k činu přiznal.

„Způsob provedení a zjištěné informace nasměrovaly v první fázi vyšetřující kriminalisty do blízkého okolí poškozené. Zároveň tým vyšetřovatelů pracoval i na dalších stanovených vyšetřovacích verzích. Mezi vytipovanými podezřelými byl i osmatřicetiletý muž," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Ve výpovědích podezřelého a vypátraných informacích se objevilo několik nesrovnalostí, které nakonec přesvědčily tým kriminalistů o tom, že muž je vrahem.

Pomoc v domácnosti přerostla v konflikt

Seniorka potřebovala v sobotu kolem poledne pomoci s opravou zařízení v bytě. Oslovila tedy svého známého - budoucího vraha. Ten ochotně pomohl, jenže poté mezi nimi došlo k verbálnímu konfliktu. Ten přerostl ve fyzické napadení a následné uškrcení ženy.

Peníze stačil utratit

Vrah prohledal byt a ukradl z něj malý příruční trezorek s penězmi. Ještě ve stejný den odjel za nákupy a většinu z několika získaných tisícovek utratil. „Podezřelý muž je nyní v policejní cele a čeká na rozhodnutí soudu o vzetí do vazby," uzavřel Malášek.

Foto ilustrační foto, Liberecká Drbna | Zdroj PČR

Štítky Zbýšov, vrah, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté našli vraha seniorky ze Zbýšova  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.