Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zloděj v Lipůvce vykradl čtyřikrát za sebou stejnou prodejnu. Popáté už tam na něj čekali policisté

V Lipůvce se asi hodně zalíbilo osmačtyřicetiletému nejen blanenským policistům dobře známému muži. Zvlášť tamní prodejna se smíšeným zbožím muže doslova vábila. A měla proč. Od poloviny dubna se do ní vloupal celkem čtyřikrát. Když se s drzostí do prodejny vrátil po páté. čekalo na něj nemilé překvapení.

Zloděj si pokaždé si z prodejny odnesl velmi zajímavý lup. Cigarety, cukrovinky, alkohol a další věci. Ve dvou případech to bylo zboží vždy za více než sto padesát tisíc korun. „Celkem způsobil tamnímu obchodníkovi škodu za skoro půl miliónu korun," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Do obchodu se dostal vždy stejným způsobem po poničení vstupních dveří. Blanenští kriminalisté na základě získaných informací a vyhodnocení stop zjistili, čí dílem vloupání jsou. Vytipovali si termín další možné zlodějské výpravy a byli úspěšní. Muže zadrželi zrovna, když se po půlnoci chystal k dalšímu vloupání do prodejny. „Zadržený muž všechny zlodějské výpravy do Lipůvky přiznal. Uvedl také, že získané zboží pod rukou prodával. Především do malých obchůdků v okolí Brna. Získané peníze pak užil pro vlastní potřebu," doplnil Malášek. 

Zkušený zloděj bude asi muset s pravdou ven i v případě sedm let starého vloupání do novinového stánku v Bosonohách. Kriminalisté mají důkazy o tom, že tehdy po poničení okna trafiky odcizil téměř tisícovku jízdenek MHD, padesátku zapalovačů a další věci. Provozovatel obchodu v Lipůvce si může na nějaký čas oddechnout. „Policisté sdělili zloději podezření z krádeže a tento je stíhaný vazebně," uzavřel mluvčí.

Zdroj PČR

Štítky Lipůvka, vloupání, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj v Lipůvce vykradl čtyřikrát za sebou stejnou prodejnu. Popáté už tam na něj čekali policisté  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.