Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dvě vykradené pošty během pár týdnů. Pistolí ozbrojený lupič znovu řádil. Poznáte ho?

Stejný popis, stejný postup, stejná výzbroj. Na konci května přepadl zatím neznámý muž s pistolí brněnskou poštu. Policisté ho dodneška nevypátrali. Nejspíš ten stejný muž tak svůj kousek zopakoval o několik týdnů později a pár desítek kilometrů dál.

Ve čtvrtek 25. května krátce před osmnáctou hodinou vyloupil neznámý muž poštu v městské části Brno - Komárov. Zloděj nejdříve počkal, až odejdou všichni klienti a vnikl otvorem pro vkládání balíků za přepážku. Se zbraní v ruce si od pracovníka vynutil třicet tisíc korun a z místa utekl.

V pátek 7. července došlo k další loupeži tentokrát na poště v Mutěnicích. Scénář byl téměř totožný. Pachatel s pistolí ukradl z pobočky několik desítek tisíc korun a po přepadení odjel z místa taxíkem. Z dalšího šetření vyplynulo, že dorazil na benzinku v obci Hrušky, kde nasedl do červeno-bílé dodávky, nechal se odvést do Hustopečí a u obchodního domu LIDL vystoupil. Další pohyb lupiče již policisté neznají.

Zloději je kolem třiceti až čtyřiceti let, má světlou pleť, vysoký kolem 180 cm, štíhlé postavy a hovoří česky.  V obou případech v době přepadení měl na hlavě černou kšiltovku, vlasy má oholené.

„Podle popisu a způsobu provedení je velmi pravděpodobné, že se v obou uvedených případech jedná o stejného pachatele. Kriminalisté se proto opětovně obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže. Jakékoliv informace, které by mohly vést k dopadení pachatele, prosím neprodleně sdělte na telefonním čísle 974 625 867 nebo využijte tísňovou linku 158," byzvala na policejním webu veřejnost k pomoci mluvčí Andrea Cejnková.

 

Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky Brno, Lidl, Komárov, Mutěnice, Hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě vykradené pošty během pár týdnů. Pistolí ozbrojený lupič znovu řádil. Poznáte ho?  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.