Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kapsář kradl v podchodu pod hlavním nádražím, neštítil se okrást i seniorku s pojízdnou taškou

V březnu vyšel z vězení, na konci května už v něm zase sedí. Dvacetiletého recidivistu chytili brněnští policisté. Na svědomí má tentokrát několik krádeží z podchodu pod hlavním nádražím.

Brněnští kriminalisté v těchto dnech dopadli muže podezřelého z kapesních krádeží. Jedná se o dvacetiletého mladíka, který okrádal lidi v prostoru podchodu pod ulicí Nádražní. Na svědomí má nejméně čtyři případy.

Mezi jeho obětmi byla například i čtyřiasedmdesátiletá žena, která procházela podchodem s pojízdnou taškou. Zloděj ji nepozorovaně sebral peněženku s hotovostí devět set korun, doklady a platebními kartami, se kterými se následně několikrát pokusil o výběr. Peníze se mu vybrat nepodařilo, ovšem provedl asi pět plateb v trafice ve výši přes dva tisíce korun.

Mladík okradl také sedmasedmdesátiletého muže a z tašky nesené přes rameno mu ve vhodném okamžiku vzal peněženku s tisícikorunou. Obdobný scénář byl i u dalších dvou případů. „Muž tak způsobil celkovou škodu asi čtyřicet tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Přestože je nízkého věku, má již bohatou trestní minulost a z vězení byl naposledy propuštěn v březnu letošního roku. „Nyní je ve vazbě a za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu hrozí tentokrát až tříletý pobyt za mřížemi," doplnila mluvčí.

Zdroj: PČR

Štítky krádež, hlavní nádraží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapsář kradl v podchodu pod hlavním nádražím, neštítil se okrást i seniorku s pojízdnou taškou  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.