Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tři muži si chtěli z dívky udělat dlouhodobou sexuální otrokyni

U Krajského soudu v Brně dnes pokračovalo hlavní líčení se třemi muži, které obžaloba viní z pokusu zbavení osobní svobody, znásilnění a dalších trestných činů. Z unesené mladé ženy chtěli udělat sexuální otrokyni. Žalobce pro hlavního obžalovaného navrhl trest 12 let vězení, dalším dvěma 8,5 roku až 11 let. Muži se přiznali, činu litují. Obžalovaným hrozí trest vězení pět až 12 let, hlavnímu obžalovanému mimořádně až 16 let. Soud rozsudek vynese 24. května.

Čtyřiapadesátiletý Josef Dubský, jeho čtyřiadvacetiletý syn Josef a třiapadesátiletý bratr Josefa staršího Karel podle obžaloby unesli osmnáctiletou dívku loni v srpnu z autobusové zastávky v jedné z obcí na Jihlavsku. Vtáhli ji do auta s karavanem. V plánu měli, že si z ní v Josefově domě na Třebíčsku udělají dlouhodobou sexuální otrokyni. Ještě ten samý den odpoledne ji odvezli do jednoho z kempů na Hodonínsku, kde ji v karavanu znásilnili, uvádí obžaloba. Dívka druhého dne ráno ale využila jejich nepozornosti a utekla okénkem. Žena z recepce pak zavolala policii.

Státní zástupce Jiří Morava uvedl, že jde o velice závažnou a neobvyklou trestnou činnost. „A to svojí intenzitou užitou vůči poškozené, tak i tou právní kvalifikací," řekl. Obžaloba tvrdí, že jde o organizovanou skupinu, což přispělo k tomu, že se jim dívku podařilo unést a následně i znásilnit. „S takovým případem jsem se ještě nesetkal, svým pojetím je to až absurdní, nadsazené," řekl novinářům žalobce.

Obžaloba má za hlavního aktéra Josefa Dubského staršího. On a jeho syn mají navíc podle obžaloby na svědomí ještě znásilňování jedné z bývalých manželek Dubského staršího a pokus o únos dívky z Třebíčska. Žalobce v závěrečné řeči uvedl, že je zřejmá gradace trestných činů, která skončila únosem a znásilněním.

U Josefa Dubského mladšího žaloba navrhuje trest 8,5 roku až 10 let vězení, v případě Karla Dubského deset až 11 let. Všichni tři svých činů litují a ve svých závěrečných řečech prosili o odpuštění.

Ve čtvrtek předseda senátu Daniel Plšek četl dívčinu výpověď z přípravného řízení. „Karel přes mne hodil deku. Snažila jsem se otevřít dveře auta, ale řidič na mě křičel, jestli jsem viděla Sametové vrahy, že mě zavře do sudu a hodí do Orlíku. Karel mne potom škrtil, už jsem nemohla dýchat, začala jsem bušit rukou, naštěstí přestal. Vytáhli mě pak z auta ven, drželi mě za ruce a odtáhli do karavanu," popisovala únos dívka. Po obžalovaných požaduje půlmilionové odškodné.

Z odborných posudků nevyplynulo, že by některý z mužů trpěl deviací. U Karla psycholog zjistil zvýšenou míru agresivity. Josefa staršího odborník zhodnotil jako primitivní a násilnickou osobnost s nezralou emocionalitou. Právě on měl být podle posudku iniciátorem. U jeho syna odborníci odhalili výraznou závislost na otcově autoritě. Posudek také tvrdí, že pokud v budoucnu nebude pod vlivem otce, jeho společenská prognóza bude příznivá.

U soudu dopoledne vypovídala také matka unesené dívky. Dcera měla na zastávce čekat na svého přítele. Když ale přítel přišel k rodině sám, začali ji hledat. „Na zastávce jsme našli jen její pantofle a rozbitá sluchátka," popsala žena. S dcerou se pak viděla až druhý den u policejního výslechu. Matka uvedla, že v době únosu byla její dcera tři týdny těhotná. Dítě se narodilo letos na začátku května zdravé.

Zdroj: ČTK

Štítky věznice, Miloš Pojar, Krajský soud v Brně, únos, karavan, okres Třebíč, Jiří Morava, okres Jihlava, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři muži si chtěli z dívky udělat dlouhodobou sexuální otrokyni  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.