Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Řidič kamionu nadýchal přes tři promile. Nemohl stát ani chodit, v sedě usínal

Policisté zadrželi tento týden na Břeclavsku řidiče, který s kamionem kličkoval po dálnici D2. Čtyřicetiletý cizinec pak nadýchal přes tři promile. Nebyl schopen sám chodit ani stát. Když seděl, usínal. Skončil na brněnské záchytce.

Mobilní hlídka celníků si na D2 v Podivíně všimla podivně jedoucího kamionu a rozhodla se jej zkontrolovat. Při kontrole se potvrdilo, že s řidičem zjevně není něco v pořádku. Čtyřicetiletý muž za volantem nebyl schopen ani sám chodit, či stát, na zemi vsedě téměř usínal.

Přivolaní policisté pak muži naměřili při dechové zkoušce přes tři promile alkoholu. „Přenocoval na protialkoholní záchytné stanici Psychiatrické nemocnice v Brně. Jak sám ve středu při výslechu uvedl, z předchozího dne si moc nepamatoval, například ani to, že ho stavělo vozidlo s modrými majáky,“ okomentoval policejní mluvčí Pavel Šváb. Jediné, na co si opilý muž vzpomněl, byl policista zvedající ho ze země.

„Hazardér za volantem se bude zodpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky u břeclavského soudu,“ dodal Šváb. Od začátku roku přistihli jihomoravští policisté v celém kraji 1 328 řidičů, kteří vyrazili na silnice pod vlivem alkoholu či drog.

Zdroj: PČR

Štítky okres Břeclav, Pavel Šváb, Psychiatrická nemocnice Brno, Podivín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič kamionu nadýchal přes tři promile. Nemohl stát ani chodit, v sedě usínal  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.