Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Bezdomovci drželi v podchodu pietu za mrtvého kamaráda. Pak napadli strážníky

Hromadnému napadení čelili ve čtvrtek večer strážníci v podchodu pod brněnským hlavním nádražím. Skupina přibližně dvaceti bezdomovců s několika psy je tam začala nejprve slovně, a poté i fyzicky atakovat. Útoku čelila paradoxně hlídka, která jela na žádost dispečinku záchranné služby ověřit, zda jeden ze členů početné skupiny neleží na zemi se zdravotními potížemi.

Místo toho si ale strážníci hned po příjezdu vyslechli vulgární urážky a čtyři nejaktivnější útočníci je začali tahat za uniformy a pokusili se je napadnout. Strážníky přijelo během okamžiku zajistit dalších pět hlídek městské policie.

Čtveřici opilých agresorů, mezi nimiž byli tři mladí muži a jednatřicetiletá žena, strážníci po použití donucovacích prostředků zafixovali čelem k zemi, dva z nich spoutali. Během zákroku hlídky  použily i slzný sprej. „Jeden z podezřelých se nezklidnil ani po opakovaných výzvách, a protože nekontroloval své chování, nechali ho strážníci převézt na záchytku. Tam nadýchal bezmála dvě a půl promile alkoholu. Celý případ bude mít dohru u správního řízení," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Bezdomovci v podchodu podle svých slov drželi pietu za svého zesnulého známého.

„V loňském roce byli strážníci vystaveni hned třiadvaceti útokům, které postoupili státní policii s podezřením na trestný čin násilí proti úřední osobě. Oproti roku 2015 se jedná o nárůst o devatenáct případů," doplnil Ghanem. Další desítky případů končí podobně jako ten včerejší ve správním řízení. „Nárůst útoků na hlídky městské policie je dán vysokou aktivitou strážníků v problematických oblastech, jako je Nádražní či Úzká ulice, Mendlovo náměstí nebo Stará osada," uzavřel mluvčí.

Zdroj: MP Brno

Foto: Miloš Barták

Štítky Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Bezdomovci drželi v podchodu pietu za mrtvého kamaráda. Pak napadli strážníky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.