Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Štval ho otec přítelkyně, zapálil mu auto i dům

Osobní spory s otcem své přítelkyně řešil svérázným způsobem dvaatřicetiletý muž. Nejdříve se mu pokusil zapálit auto, o týden později hodil lahev naplněnou benzinem do vchodu rodinného domu. Nyní mu hrozí až osm let vězení.

 

Kriminalisté z Komárova v těchto dnech objasnili dva případy úmyslně založených požárů. Nejprve se podezřelý v únoru ve večerních hodinách pokusil zapálit osobní vozidlo zaparkované v Bystrci, jehož majitelem je otec partnerky podezřelého. Do hrdla nádrže vložil kus látky, kterou zapálil. Požár poškodil vnitřní plastovou část a pak se naštěstí samovolně uhasil. 

O týden později hodil žhář na vchodové dveře rodinného domu v Chrlicích skleněnou láhev naplněnou benzínem se zapáleným knotem. Hořlavina vzplanula a část předsíně začala hořet. Majitel se v uvedené době v domě nacházel a požár stihl sám uhasit. 

Policisté díky vyšetřování zjistili, kdo by za těmito skutky mohl stát. Podezřelý se k útokům doznal. Budoucímu tchánovi se prý chtěl pomstít, za to, že k němu měl stále nějaké výhrady.

„Policejní komisař muže obvinil z trestných činů obecné ohrožení a poškození cizí věci. Vzhledem k tomu, že měl nastoupit do vězení již v říjnu loňského roku za jinou trestnou činnost, čelí ještě obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Mladý muž je již za mřížemi a hrozí mu až osmiletý pobyt ve vězení," uzavřela na webu policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Zdroj: PČR

Štítky věznice, požár, Komárov, Bystrc, Chrlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štval ho otec přítelkyně, zapálil mu auto i dům  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.