Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vnuk a jeho kumpán obrali nemocné prarodiče víc než o sto tisíc

Nebývalý hyenismus projevil mladík, který spolu se svým známým obral své prarodiče o víc než sto tisíc korun. Nemocní senioři se svému vnukovi svěřili do péče a pro tyto účely mu dali své platební karty i s PIN kódy. Mladík, a později i jeho kumpán, však peníze vybírali pro svoje potřeby. Nyní jim hrozí vězení.

Hned dvakrát se v minulých měsících napálil dlouhodobě nemocný manželský pár z vesnice nedaleko Ivančic. Nejdříve se o sedmasedmdesátiletého muže a jeho o čtyři roky mladší manželku staral jejich vnuk. Senioři ale brzy přišli na to, že jejich důvěru zklamal.

Mladíkovi totiž svěřili své dvě platební karty i s bezpečnostními PIN kódy. Ten ale vedle prostředků pro staré rodiče vybíral i do vlastní kapsy. Proto se s ním rozloučili a dohodli se na stejných službách s jedenatřicetiletým mladíkem. To ale netušili, že je to kamarád jejich vnuka a navíc stejných morálních vlastností.

Mladý muž dokázal během necelého půlroku stejným způsobem za použití svěřených platebních karet připravit seniory o nejméně sto tisíc korun. "Nyní je stíhaný pro krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," uvedl na policejním webu mluvčí Bohumil Malášek.

Zdroj: PČR

Štítky platební karta, Ivančice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vnuk a jeho kumpán obrali nemocné prarodiče víc než o sto tisíc  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.