Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Policisté na Břeclavsku zajistili skupinu migrantů i s převaděčem

Hlídka cizinecké policie v Mikulově na Břeclavsku zajistila v tomto týdnu po čase větší skupinu migrantů i s převaděčem, celkem šlo o sedm lidí. Byli vráceni zpět do Rakouska, uvedla dnes na policejním webu mluvčí Štěpánka Komárová.

 


Hlídka cizince objevila při kontrole osobních vozů na bývalém hraničním přechodu v úterý večer. Vůz řídil pětadvacetiletý Rumun, ve vozu s ním bylo další pět lidí. V zavazadlovém prostoru pak policisté našli ještě jednoho.

"Muži ve věku sedmnáct až jednadvacet let u sebe neměli platné doklady. U jednoho z nich policisté objevili doklad vydaný na jiné jméno občana Iráku," uvedla mluvčí. Doplnila, že následnou kontrolou v evidenci policisté zjistili, že muži pocházejí z Iráku a Íránu. Jeden z nich byl předešlý den kontrolovaný v Rakousku a tamní úřady mu nařídily, aby Rakousko opustil.

Mluvčí uvedla, že zajištění cizinci byli dnes podle dohody upravující předávání občanů vráceni zpět do Rakouska. Okresní soud v Břeclavi navíc rozhodl o vyhoštění pětadvacetiletého muže na dobu tří let za spáchání trestného činu organizování a nedovolené překračování státní hranice.

Po loňské uprchlické vlně je zajištění několikačlenné skupiny cizinců spíše výjimečné. Jak v tomto týdnu uvedl ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil, týdně jde jen o jednotlivce. Větší skupinu uprchlíků policie zadržela letos na konci června na břeclavském nádraží, šlo o 13 migrantů. Největší letošní skupinu zajistili v březnu jihomoravští celníci, když na dálnici D2 zastavili dodávku s polskou registrační značkou. Uvnitř se kromě řidiče tísnilo 17 lidí z Iráku. Za celý loňský rok policie na jihu Moravy zadržela 1984 uprchlíků, letos za první pololetí zhruba 200.

ČTK
 

Štítky okres Břeclav, Rakousko, Cizinecká policie, Irák, Mikulov, policie, Írán, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Břeclavsku zajistili skupinu migrantů i s převaděčem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.