Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řidič na jižní Moravě zdemoloval signalizační zařízení u přejezdu, nadýchal přes dvě promile

V sobotu 12. listopadu vyjížděli policisté  k dopravní nehodě. V nočních hodinách u obce Velké Pavlovice nezvládl řízení dvaačtyřicetiletýletý řidič vozidla Opel Insignia. V důsledku silné opilosti nezvládl rychlost jízdy a havaroval na železničním přejezdu. Po yvjetí ze silnice přerazil světelné signalizačního zařízení.

Tím však jeho nezřízená jízda neskončila. V rozjetém autě totiž pokračoval v jízdě přes koleje, poničil ocelový sloup osvětlení dráhy a svou jízdu zakončil nárazem do drátěného oplocení firmy.

Po příjezdu policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil odbornému měření na alkohol. Na přístroji se objevila hodnota přesahující 2 promile. Hlídka nezodpovědnému řidiči zadržela nejen řidičský průkaz, ale také osvědčení o registraci vozidla, neboť bylo zřejmé, že poškozené auto  by mohlo ohrožovat bezpečnost silničního provozu.

Podnapilý muž byl poté převezen do nemocnice se zraněním. Celková vzniklá škoda ještě není přesně vyčíslena, ale již teď je zřejmé, že se vyšplhá okolo 800 tisíc korun. Řidiče čeká trestní řízení s obviněním v podobě ohrožení pod vlivem návykové látky.

"Znovu apelujeme na řidiče, aby se vyvarovali požití alkoholu před či během jízdy. Alkohol za volant opravdu nepatří!," uzavírá na policejním webu případ mluvčí Kamila Haraštová.

Zdroj: PČR

Štítky Jihomoravský kraj, Opel Insignia, Velké Pavlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič na jižní Moravě zdemoloval signalizační zařízení u přejezdu, nadýchal přes dvě promile  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.