Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dva muži a žena skrývali v brněnském paneláku výbušninu

V bytě panelového domu v brněnské části Bystrc přechovávali jeho obyvatelé nebezpečnou výbušninu TNT. Policie zahájila trestní stíhání, podezřelí z nedovoleného ozbrojování jsou dva muži ve věku 27 a 41 let a devětadvacetiletá žena, všichni jsou z Brna.

 

Brněnští kriminalisté  z 1. oddělení v těchto dnech zahájili trestní stíhání trojice osob, které jsou podezřelé z nedovoleného ozbrojování. Jedná se o dva muže ve věku sedmadvacet a jednačtyřicet let a devětadvacetiletou ženu, všichni jsou z Brna.

Kriminalistům se podařilo získat poznatky o přechovávání nebezpečného materiálu v bytě v Bystrci. Provedli veškerá opatření a zjistili, že byt užívá zmíněná žena a bydel s ní i její přítel, který je však v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody.

Ještě před nástupem do vězení však starší z mužů od mladšího kamaráda přinesl domů nespecifikovanou výbušninu, kterou zde uschoval. Při prohlídce bytu žena uvedené věci policistům dobrovolně vydala. "Expertízou specialisté zjistili, že se jedná skutečně  o nebezpečnou trhavinu, konkrétně trinitrotoluen s příměsí dalších látek," řekla policejní mluvčí Andrea Cejnková. Trojici nyní za jejich jednání může hrozit až pětileté vězení.  Policie podle ní nyní vyšetřuje motivy podezřelých, proč si výbušninu opatřili a uchovávali.

Zdroj: PČR, ČTK


 

Štítky Brno, Bystrc, panelový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva muži a žena skrývali v brněnském paneláku výbušninu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.