Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Policejní zásah proti vařičům pervitinu ze Žďárska. Z chalupy jednoho z nich putovaly drogy na Brněnsko

Policie zadržela tři muže, kteří jsou podezřelí z výroby a distribuce drog na Brněnsko. Vyráběli ji na chatě v Prosetíně na Žďársku, v níž policisté zajistili drogy, které mají na drogovém trhu hodnotu téměř půl milionu korun. Hlavnímu podezřelému hrozí až deset let ve vězení, řekl na tiskové konferenci v Brně kriminalista Jaromír Novotný.

Muži podle policie drogy vyráběli a prodávali od začátku letošního roku, distribuovali je na Brněnsko. Zásahová jednotka muže zadržela na chalupě, která patří matce jednoho z nich. Policisté v ní zajistili varnu pervitinu, pět kilogramů sušené marihuany a 90 gramů hašiše. "Na zahradě pak policisté nalezli tři desítky vzrostlých rostlin konopí," uvedl Novotný. Na drogovém trhu mají zajištěné látky hodnotu skoro půl miliónu korun

Trojice mužů není kriminalistům neznámá. Nejmladší z nich, osmadvacetiletý muž, byl podle prvních výpovědí tahounem skupiny na drogovém poli. Pervitin vyráběl z léků dovezených z polských lékáren a podle jeho sdělení jí za posledních několik měsíců vyrobil skoro půl kilogramu. Jeho o devět let starší bratr pak nenastoupil k výkonu trestu odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost. Při zákroku se marně pokusil o útěk. Po skoku z okna si poranil nohu.

Muži byli opatrní. Chalupu měli například zabezpečenou poměrně kvalitním on-line kamerovým systémem. Policisté mimo jiné v domě objevili motocykl KTM, který byl před nedávnem odcizený v Rakousku.

Jakou funkci měl ve skupině jedenatřicetiletý muž, kterého při zásahu rovněž zadrželi, policisté zjišťují. Jeho dřívější nezákonné aktivity napovídají, že jeho role ve skupině nebude asi podružná.

Většinu z výroby drog získaných prostředků muži utratili. Žili opravdu bohatýrským životem. Libovali si v luxusních autech. Měli k dispozici například Porsche Cayenne či sportovně laděné Audi.

Starší z bratrů putoval na základě vydaného příkazu k dodání do výkonu trestu přímo do vězení. Zbývající dva muži jsou stíháni na svobodě.

Zdroj: ČTK, PČR

Štítky droga, Brněnsko, okres Žďár nad Sázavou, Brno, Prosetín, Audi, KTM, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policejní zásah proti vařičům pervitinu ze Žďárska. Z chalupy jednoho z nich putovaly drogy na Brněnsko  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.