Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podezřelý z loupežného přepadení brněnské banky byl dopaden

Muž, který je podezřelý z přepadení pobočky České spořitelny v Brně v pátek 16. října 2015, byl dopaden Policií ČR. Zadržení pomohla úzká spolupráce banky s policií a rychlé dodání fotek podezřelého.

K přepadení pobočky České spořitelny došlo v Brně v ulici Lidická.  Byla při něm použita výhružka palnou zbraní, ale k použití zbraně nedošlo. Vše se odehrálo poměrně rychle a naštěstí se nikomu nic nestalo. Jak se v poslední době stává pravidlem, pachatel si odnesl poměrně malou částku.

V sobotu odpoledne kontaktoval policii přes tísňovou linku pracovník obchodního centra v ulici Dornych. Uvedl, že se na místě nachází muž, který se mu přiznal, že předchozí den přepadl banku. Hlídka v obchodním domě skutečně následně zadržela osobu odpovídající popisu pachatele.

Třiadvacetiletý muž byl pod vlivem alkoholu, a tak nejprve skončil v policejní cele k vystřízlivění. Podezřelý se při výslechu k činu doznal s tím, že měl finanční problémy a tímto způsobem je chtěl řešit. Ovšem všechny peníze stihl během noci utratit za alkohol, dámskou společnost a nemalou sumu naházel do automatů.

Na přepadení si vzal plynovou pistoli, kterou následně při útěku hodil do řeky na Svitavském nábřeží. Po cestě si koupil i nové oblečení, do kterého se převlékl. Policisté při dalším šetření pak dohledali odhozený oděv a potápěči našli a vylovili z řeky zbraň.

Dosud netrestaný muž svého jednání sice lituje i přesto však nyní čelí obvinění z trestného činu loupež a může mu hrozit až desetiletý trest odnětí svobody.

Zdroj: Tisková zpráva, PČR

Štítky banka, Česká spořitelna, Policie České republiky, Brno, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podezřelý z loupežného přepadení brněnské banky byl dopaden  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.