Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Soud poslal rappera El Maróna za vraždu na 11,5 roku do vězení

Brněnský krajský soud poslal 33letého Marka Teplého alias rappera El Maróna ze skupiny Masový Wrazi na 11,5 roku do vězení za vraždu v Třebíči. Stala loni 30. prosince, kdy v opilecké hádce podle spisu zezadu bodl o čtyři roky mladšího muže. Hudebník se k činu přiznal, lituje jej. Podle soudu musí zároveň zaplatit pozůstalým oběti jako odškodné dva a čtvrt milionu korun. Verdikt zatím není pravomocný.

Vražda se stala po jeho vystoupení v třebíčském baru Sandra. V krvi měl 2,8 promile alkoholu. Podle svých slov si na událost nepamatuje, znalci ale jasně řekli, že netrpí žádnou psychickou poruchou. Teplý se k verdiktu nevyjádřil. Může se proti němu odvolat. Kauzou by se pak zabýval Vrchní soud v Olomouci.

Problémem muzikanta je podle soudní znalkyně z oboru psychologie Marty Skulové závislost na alkoholu. Pokud není pod jeho vlivem, má nekonfliktní povahu. Po vypití alkoholu se ale mění; je hádavý a agresivní. Právě při jedné z hádek vytáhl El Marón svůj nůž a soka, jenž byl k němu zády, bodl. I když sanitka byla na místě do tří minut, oběť vykrvácela. Potyčku zaznamenaly bezpečnostní kamery v nočním podniku.

"Samozřejmě, že je mi líto to, co se stalo. Nebýt toho, že jsem měl problémy s alkoholem, nebýt toho, že jsem neposlouchal své blízké, kteří mě před ním varovali, tak se nic nestalo," uvedl hudebník. Soudce Tomáš Kurfiřt v odůvodnění rozsudku mluvil také o písních El Maróna a zejména jejich obsahu, který je podle něj až příliš násilnický. Zmínil je v souvislosti s tvrzením Teplého, že pozůstalých lituje. Hudebník ale zároveň omluval obsahově tvrdé texty svých písní tím, že lidé je chtějí, chodí na něj posluchači a jde o obdobu filmových hororů.

"Dokud nepochopíte, že je to špatně (texty písní) hustit tyto věci do lidí, do té doby z lidského hlediska nepochopíte, jaká újma pozůstalým po oběti vlastně vznikla," řekl soudce Teplému.

Třebíčská skupina Masový Wrazi vznikla v roce 2005. Texty jejích písní jsou podle psychologů šokující. Jsou totiž plné násilí, zpívá se v nich o vraždách a znásilňování. Krvavé jsou i scény, na nichž je hudebník El Marón zobrazený jako rapper. Psycholožka Skulová dnes soudu řekla, že jeho texty se skutkem samotným nemají v podstatě nic společného. Snahou Teplého je podle ní šokovat, zaujmout své okolí, a to i za cenu, že používá velmi brutální texty. "Samozřejmě, bylo to velmi nechutné, když jsme se o nich spolu bavili," uvedla Skulová k nedávným vyšetřením Teplého.

Zdroj: ČTK

Štítky vražda, rap, Krajský soud v Brně, alkohol, Třebíč, Vrchní soud v Olomouci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud poslal rappera El Maróna za vraždu na 11,5 roku do vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.