Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO: Když vidím otevřené okno, musím dovnitř. Hájil se muž, který ukradl téměř tři miliony korun

Třiatřicetiletý muž se v tomto roce vloupal do více než dvaceti objektů. Jeho oblíbeným způsobem bylo použití „šikovných prstů“ k otevření okna. Celkově způsobil škodu více než dva a půl milionu korun. Policie ho před několika dny zadržela.

Když vidí otevřené okno, musí dovnitř

Před několika dny policie zadržela muže, na kterého se zaměřovali už dlouho. Před kriminalisty se ohledně krádeže dvou milionů korun z trezoru firemní kanceláře v centru hájil velice originálním způsobem. „Když uviděl na ventilaci otevřené okno, zvlášť na firemní budově, musel prý dovnitř,“ říká mluvčí policie Bohumil Malášek.

V minulosti už byl trestaný

Podle kriminalistů dvacet objektů nemusí být konečné číslo. Muž byl v minulosti už několikrát trestaný. Brány věznice opustil v květnu minulého roku. Žít spořádaně moc dlouho nevydržel. Hned po několika měsících kradl v Pohořelicích. „Z místa si odnesl notebook, fotoaparát, dva mobily a další věci. O několik dní později řádil v Rajhradě, kde se v brněnské prodejně s drogérií zásobil kosmetikou za skoro sto tisíc korun,“ doplňuje Malášek.

Dalším cílem bylo brněnské fitness centrum a ordinace lékaře, kde si dvakrát přišel na částku deset tisíc korun. Po vloupání do firmy ve Starém Lískovci a výpravě do Králova Pole se obohatil o dalších sto padesát tisíc korun.

Otevřené okno mu zařídilo dva miliony

Jeho největším lupem je určitě krádež ve firmě v centru Brna. Tam se k otevřenému oknu dostal přes hromosvod na ventilaci a otevřenému oknu. „V příručních pokladnách našel skoro sto tisíc korun. Potom objevil ukryté klíče od trezoru, v němž byly skoro dva milióny korun,“ popisuje Malášek.

Muž se pak neúspěšně pokusil o další dvě krádeže. Během poslední ho při návratů domů přivítali kriminalisté před domem. „Muž, který na svých zlodějských výpravách způsobil škodu za více než dva a půl miliónu korun, je stíhaný vazebně,“ doplňuje Malášek.

 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky zloděj, dva miliony, hromosvod, okno, policie, krádež, Pohořelice, Brno

VIDEO: Když vidím otevřené okno, musím dovnitř. Hájil se muž, který ukradl téměř tři miliony korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.