Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž chtěl v Kobylí zapálit dům i s policisty, dostal 18 let vězení

Krajský soud v Brně dnes potrestal manžele, kteří se loni v červnu v domě v Kobylí na Břeclavsku zamkli před exekutory. V domě pustili plyn, který chtěl muž podle obžaloby zapálit i se zasahujícími policisty. Muž dostal i za pokus o vraždu 18 let, žena i za násilí proti úřední osobě čtyři roky. Soud rozsudek odůvodňuje.

Manželé Hana a Vojtěch Blatní se v domě zamkli 14. června, když do objektu chtěli vstoupit exekutoři s policistou kvůli nařízené exekuci. Muž na ně po konfliktu u vstupních dveří podle obžaloby namířil plynovou pistoli, a donutil je tím k útěku. V domě pak muž po domluvě s manželkou podle rozsudku odmontoval přívodní plynové trubky ke spotřebičům v šesti místnostech, otevřel i kohout propan-butanové lahve.

Na místo dorazila policejní zásahová jednotka i vyjednavač. Vyjednávání úspěšné nebylo, jednotka proto vpadla do domu. Muž podle obžaloby třináctkrát vystřelil, aby plyn vznítil, pak i zkoušel škrtat zápalkou, neuspěl ale kvůli nízké koncentraci plynu.

Oba manželé půjdou do vězení 

Soud oba manžele potrestal za obecné ohrožení ve stadiu pokusu, násilí proti úřední osobě, muže pak i za pokus o vraždu.

Podle ženy nikoho kromě sebe ohrozit nechtěli. Blatný řekl, že má výpadky paměti a na ten den si nepamatuje. Manželé jsou v invalidním důchodu. Nemovitost podle jejich výpovědi původně patřila synovi, on na ně prý chtěl převést úvěr na dům. Podle manželů ale naletěli podvodníkům a nemovitost byla převedena kupní smlouvou na jiné lidi, proti čemuž se neúspěšně bránili u soudu.

 

Autoři | Foto Barbora Blažková/ Twitter

Štítky ČR, soud, vražda, Břeclavsko, dům, Kobylí, manželé, Krajský soud v Brně, Vojtěch Blatný, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chtěl v Kobylí zapálit dům i s policisty, dostal 18 let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.